Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vezměte budoucnost do svých rukou

PR článek

Největší jihočeský veletrh středního a odborného vzdělání startuje už 3. listopadu na Výstavišti České Budějovice.

Třídenní výstava VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, letos nejen pro budoucí středoškoláky, ale i pro zájemce o studium na Jihočeské univerzitě, začíná už ve čtvrtek a končí v sobotu. Vstup je zdarma. Žáci základních škol se můžou podrobně seznámit s širokou nabídkou středních škol a učňovských oborů nejen Jihočeského kraje. Výstavy se pravidelně účastní také největší zaměstnavatelé z regionu a letos podruhé i Jihočeská univerzita.

Výstavu pravidelně navštěvují žáci posledních ročníků základních škol s jasným cílem – najít si nejlepší školu pro následující studium. Na jednom místě je možné získat přehled a maximum informací o nabídce studia, mluvit se zástupci škol, studenty i absolventy, odbornými poradci. Vedle škol vystavují i regionální zaměstnavatelé, kteří v rámci studia nabízí praxi nebo pracovní stáž. Díky nim si můžou žáci vytvořit představu o možnostech uplatnění na trhu práce po absolvování vybraného oboru.

Každoročně VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO navštíví během tří dnů tisíce lidí, výstava je určena také pro učitele, výchovné poradce a rodiče.

SOUČÁSTÍ VÝSTAVY JSOU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE A DOPROVODNÝ PROGRAM

Tradiční součástí výstavy jsou celostátní soutěže, v jejichž závěru jsou slavnostně vyhlášeny vítězné školní týmy a jednotlivci. V letošním roce je to například celostátní soutěž v oboru gastronomie, elektrosoutěže v pavilonu E5, truhlář roku v pavilonu R1, AR Junior v pavilonu B4 a tradiční Veletrh fiktivních firem v pavilonu T2.

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, 3. – 5. listopadu 2022 (čtvrtek a pátek 9:00 – 17:00, sobota 9:00 – 15:00).
Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.  Informace jsou i na výstavištím instagramu a facebooku.

Při pódiových prezentacích v Národním pavilonu Z se představí řada škol, například Střední škola veřejnoprávní Vodňany, s.r.o. - TRIVIS, jejíž studenti ukáží různé techniky sebeobrany, nebo studenti Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany z Moravské Třebové, kteří předvedou systém technik pro sebeobranu a boj zblízka.

EXPOZICE JIHOČESKÉ UNIVERZITY– MOŽNOST STUDIA PRO MATURANTY

Výstavy VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO se již podruhé účastní Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Ve čtvrtek od 14 hodin organizuje univerzita diskusní panel na téma „Zdravotní nezávadnost a ekonomická realita potravin ­– fakta a mýty“. Na pátek si Přírodovědecká fakulta připravila zajímavý doprovodný program ­– hrátky s kapalným dusíkem a pyrochemickou show.  

SOBOTA JAKO IDEÁLNÍ DEN PRO NÁVŠTĚVU S RODIČI

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO na českobudějovickém Výstavišti začíná ve čtvrtek 3. listopadu a končí v sobotu 5. listopadu. Sobota je ideálním dnem pro návštěvy rodičů, kteří můžou svému dítěti poradit s výběrem školy anebo jej správně nasměrovat pro jeho budoucího povolání. S volbou školy a povolání pomůže i informační a poradenské středisko Úřadu práce ČR.

Ohodnoť článek

Štítky výstaviště, výstaviště české budějovice, veletrh, vzdělání a řemeslo, České Budějovice, studium, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, pavilon, výstava, Jihočeský kraj, Ministerstvo obrany České republiky, Úřad práce České republiky, TRIVIS, Facebo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vezměte budoucnost do svých rukou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.