Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovický Viscofan pomáhá zaměstnancům v boji s drahotou. Dostanou mimořádný příspěvek 6000 korun

PR článek

Viscofan CZ vyplatí všem zaměstnancům v říjnu, listopadu a prosinci mimořádný příspěvek 2000 korun, tedy do konce roku celkem 6000 Kč. Jde o mimořádnou pomoc v situaci, kdy neúměrně rostou náklady domácností a stále také sílí obavy z cen energií. Firma je součástí španělské skupiny Viscofan Group a v Českých Budějovicích vyrábí umělá střívka pro potravinářský průmysl. Podnik zaměstnává bezmála 700 lidí.

„Děláme maximum, aby Viscofan prosperoval a byl stabilní firmou s pozitivním výhledem do budoucnosti. Máme zájem, aby i naši zaměstnanci toto náročné období zvládali a vnímali Viscofan jako stabilního zaměstnavatele, který je v těžkých chvílích podrží,“ uvádí ředitel společnosti, Miloslav Kamiš.

Vedení firmy nečekalo na výsledky kolektivního vyjednávání o růstu platů a rozhodlo o vyplacení mimořádných příplatků v posledním čtvrtletí letošního roku. Viscofan tak svým zaměstnancům rozdá navíc asi pět milionů korun. Už na konci minulého roku se zvýšily platy o šest procent oproti vyjednaným dvěma procentům. Další zvyšování mezd tu plánují na začátek příštího roku.

Meziroční náklady na energie přitom vzrostly o 90 procent. V souhrnu jde o desítky milionů korun. Výrazně podražil také materiál a služby, které společnost najímá externě.

„Na trhu chybí materiál a jeho ceny neúměrně rostou, stejně tak například dopravní náklady. Používáme třeba řepkový olej, který však naši dodavatelé dovážejí hlavně z Ukrajiny. A právě teď se nám vyplácí férovost a mnohaleté budování vztahů s dodavateli. Snaží se nám všemožně pomoct. Platíme sice výrazně víc, ale máme z čeho vyrábět a nemusíme omezovat výrobu,“ dodává Kamiš.

Okolnosti letos přinutily firmu už dvakrát zdražit výrobky, zájem odběratelů je však stabilní a spíš trvale roste. Důvodem jsou také inovativní produkty, které vznikají ve zdejším oddělení vývoje a výzkumu a Viscofanu se je daří dobře uplatňovat na světových trzích. Aktuálně se tu například pracuje na výrobcích z bioplastů. Jde o materiály, které vznikají jako odpad v potravinářské výrobě.

Ve vazbě na ceny energií už firma zavedla několik úsporných opatření v provozech a chce také investovat do fotovoltaických panelů. „Jakkoliv je celkový stav znepokojivý, jsem si jistý, že ho zvládneme, stejně jako jsme překonali těžké období koronavirové pandemie, a vyjdeme z něj ještě posílení o další zkušenosti a nová řešení,“ zakončuje Miloslav Kamiš.
 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky viscofan, České Budějovice, odměna, zaměstnanci, příspěvek, energie, materiál, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Viscofan pomáhá zaměstnancům v boji s drahotou. Dostanou mimořádný příspěvek 6000 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.