Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Českých Budějovicích proběhne konference věnovaná legendárnímu americkému písničkáři, hudebníkovi a umělci Bobu Dylanovi

PR článek

Ve dnech 24. a 25. listopadu 2022 vždy od 10:00 do 18:00 proběhne v sále Wortnerova domu (U Černé věže 342 v Českých Budějovicích) konference nazvaná Přivlastňování si Boba Dylana. Diskuzní setkání pro všechny zájemce i z řad veřejnosti pořádá Ústav věd o umění a kultuře Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Letos je to 60 let, co americký písničkář, hudebník a umělec Bob Dylan vydal své první album. Jakékoli ohlédnutí zpět do onoho času je ovšem už zahlceno i bohatým děním, které jeho následná tvorba po celých šest desetiletí v kulturním prostoru generovala. Za tu dobu vzniklo o Bobu Dylanovi nepřeberné množství textů, proto se konference zaměří pouze na jeden konkrétní tematický výsek, a tím je přisvojování si (apropriace) Dylanovy tvorby.

Konference se zúčastní odborníci na danou tématiku z celé republiky. Zvláštním hostem pak bude Randall Auxier, americký filozof, který se zabývá populární kulturou ve spojení s filozofií kultury zejména v oblasti estetiky, ontologie a času. Jednotlivé body programu se budou zabývat novými významy tvorby Boba Dylana, které vznikají v situaci, kdy je z různých důvodu jeho tvorba přenášena z původního kontextu do kontextu jiného. Zájemci se mohou těšit na pestrý výběr z témat posledních šedesáti let z prostoru českých zemí i prostoru středoevropského.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bob dylan, jihočeská univerzita, konference

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích proběhne konference věnovaná legendárnímu americkému písničkáři, hudebníkovi a umělci Bobu Dylanovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.