Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Park Dukelská se otevře v květnu. Bez herních prvků

Už jen 14 dní měla podle původních plánů trvat přestavba parku v Dukelské ulici v Českých Budějovicích. Nakonec se ale jeho otevření posouvá na květen. Důvodem jsou mimo jiné herní prvky, jejichž cena se podle zhotovitele oproti původním předpokladům zvýšila. Město proto prvky ze smlouvy vyjme a vypíše na ně nové výběrové řízení.

Přestavba parku se už od začátku realizace potýkala s problémy. Kromě technických komplikací zpozdily celou výstavbu spory mezi městem a zhotovitelem. „Hlavní spor byl finanční a týkal se herních prvků, které byly v parku navrženy. Současný zhotovitel z mého pohledu tu cenu podstřelil a dal je příliš levně. Logicky chtěl pak cenu navýšit, což jsme ale nemohli akceptovat i kvůli zákonu o zadávání veřejných zakázek,“ komentoval náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Na nízkou cenu za herní prvky se podle bývalého náměstka Ivo Moravce (HOPB) město zhotovitele dotazovalo. „Zkoumalo se to v rámci výběrového řízení, jestli cena za herní prvky není mimořádně nízká. Zhotovitel nás tehdy ujistil, že bude schopný to za tuto částku dodat,“ dodal Moravec.

Cenu ale podle zástupců firmy, která přestavbu parku realizuje, ovlivnila válka na Ukrajině. „V jejím důsledku výrazně narostly ceny oceli a jiných vstupních materiálů, a náš dodavatel proto musel výrazně zdražit,“ popsal pro server iDnes.cz jednatel firmy Lukáš Novotný.

Současné vedení města se proto rozhodlo problematickou část zakázky vyjmout a na herní prvky vypsat nové výběrové řízení. „Z mého pohledu to byla jediná možnost, jak celý park dodělat,“ řekl Maroš.

Nový termín otevření parku se tak posunul na 1. května 2023. Hotové budou podle města cyklostezky, chodníky, náplavka a další terénní úpravy. Čekat se bude jen na zmiňované herní prvky. Vše bude podle Maroše do konce roku 2023.

Nyní v parku pokračuje pokládání kamenné dlažby, která bude tvořit náplavku. „Bylo zahájeno svahování kolem řeky. Byly osazeny prefabrikáty v dohodnutém možném rozsahu a také jsme zahájili montáž plotu kolem parku a osazování stromů a habrů,“ uvedl park na svém Facebooku, kde pravidelně informuje o novinkách.

Ohodnoť článek

Foto Park Dukelská

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Dukelská se otevře v květnu. Bez herních prvků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.