Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Budvaru se soutěžilo o titul Mistr Originalu. Kdo se stal novou hvězdou mezi jihočeskými výčepními?

PR článek

Fakt, že si Budějovický Budvar při výrobě piva zakládá na prvotřídních surovinách a tradiční receptuře, je všeobecně znám. Osvědčený výrobní postup i poctivé české suroviny potřebné k výrobě nejen budvarské vlajkové lodi zůstávají již po staletí neměnné. Co se však v posledních letech výrazně změnilo je očekávání, s nimž zákazníci vyrážejí do hospod a restaurací pivo ochutnat. Od návštěvy pivnice dnes lidé chtějí opravdový zážitek. Oblíbený nápoj nás, všech Čechů, musí nejen dokonale chutnat, ale být i skvěle načepován, s perfektní pěnou, ideální teplotou a podáván v křišťálově čisté sklenici. A přesně proto vznikla soutěž Budějovického Budvaru Mistr Originalu.

Pivo může být uvařeno naprosto dokonale, ale úroveň konečného zážitku zákazníka stejně nakonec určí výčepní. Právě výčepní, coby poslední článek na cestě piva k zákazníkovi, hraje zcela klíčovou roli. „Výroba piva je velmi komplexní a sofistikovanou činností, do které je zapojena řada specialistů. Byla by tedy velká škoda, kdyby náš nápoj, pečlivě vyráběný s důrazem na kvalitu, u zákazníka pohořel kvůli způsobu servírování. Proto v pivovaru klademe velký důraz na vzdělávání našich obchodních partnerů. Zakládáme si na tom, aby naši výčepní byli v oblasti techniky a správnosti čepování našeho piva pokud možno opravdovými mistry,“ vysvětluje Jiří Douda, garant soutěže Mistr Originalu.

S cílem najít mezi jihočeskými výčepními skutečného mistra v oboru, uspořádal Budějovický Budvar, národní pivovar, v minulém týdnu soutěž s příznačným názvem Mistr Originalu. Soutěž proběhla minulou středu ve školícím středisku pivovaru. A o co přesně v tomto souboji šlo? Celkem 23 výčepních z třinácti lokálních podniků poměřilo své síly, a to nejen v technice a správnosti čepování piva Budweiser Budvar Original, ale i v oblasti teoretických znalostí týkajících se historie Budvaru a technologie výroby piva.

V porotě zasedli odborníci z řad národního pivovaru v čele s létajícím sládkem Alešem Dvořákem a nutno konstatovat, že porotci nenechali na soutěžících nit suchou. Výhra tedy rozhodně nebyla zadarmo. Titul Mistr Originalu mezi 23 účastníky nakonec získal David Opálka, výčepní z restaurace Paluba. Pomyslnou stříbrnou medaili si vysloužil Jan Anton, který v soutěži zastupoval Hospodu na Hřišti v Roudném. Na třetím stupni pak stanula Jana Kopecká, která čepuje Budvar v budějovickém podniku Café Hostel. Výhercům gratulujeme. Až se příště budete chystat ven za správným pivním zážitkem, víte, kde vás rozhodně nezklamou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Budějovický Budvar, soutěž, pivo, výroba piva, Jiří Douda, Jana Kopecká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budvaru se soutěžilo o titul Mistr Originalu. Kdo se stal novou hvězdou mezi jihočeskými výčepními?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.