Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lipno hlásí perfektní podmínky. Od pátka večerní lyžování i testování lyží

PR článek

K zimní zábavě jsou ve Skiareálu Lipno perfektní podmínky. K dispozici je více než 7 kilometrů sjezdovek s technickým i přírodním sněhem, v provozu jsou všechny lanové dráhy a stejně tak vynikající lyžařská škola. Skiareál je pro vás otevřený denně od 8:30 do 16 hodin od pátku i pro večerní lyžování od 18 do 21 hodin.

Zima se vrátila do Skiareálu Lipno a všichni milovníci zimního sportování si tak mohou užívat kilometry perfektně upravených sjezdových tratí. V provozu jsou všechny lanovky a více než 7 km sjezdovek. Nechybí ani výukové hřiště Foxpark, které využívají především velcí i malí začátečníci. Každé úterý a čtvrtek od 18 hodin se v něm mimo lyžování také bobuje. Lišák Fox tam pořádá závody o ceny v rodinném bobování. Na návštěvníky je připravená také plně vybavená půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení. Při online rezervaci navíc ušetříte 15 %. Rodiny s dětmi můžou využít 20% slevu na víkendový jednodenní skipas, a to bez rozdílu nákupu online nebo přímo na místě.

„Na všechny návštěvníky jsme připravení a těšíme se na ně. Vyplatila se nám investice do nového systému zasněžování i nové rolby na úpravu sjezdovek, a tak jsou všechny sjezdovky v perfektní kondici. Náš skiareál navíc kromě lyžování nabízí i spoustu dalších příležitostí k zábavě a jedinečným zážitkům,“ vysvětluje tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Zábava a zážitky na svazích i mimo ně

Lyžování na Lipně můžete také doplnit návštěvou oblíbené Stezky korunami stromů, protože je otevřená celoročně. I v lednových dnech si užijete nádhernou procházku v blízkosti zasněžených vrcholků stromů, vyzkoušíte adrenalin i znalosti z lesní a ptačí říše. Stezka má otevřeno každý den od 10 do 16 hodin.

Pilotní ročník zimních závodů pro handicapovanou mládež Zimní V4 Winter Games Emil Open se bude konat ve Skiareálu Lipno od 26. do 27. ledna. Mladí lidé se zdravotním postižením, kteří teprve sportovat začínají nebo se sportu věnují rekreačně, si vyzkouší atmosféru skutečného závodu. Dorazí i závodníci ze Slovenska, Polska a Maďarska. A hned 29. ledna na tyto hry navazuje Český pohár OPEN RACE, což jsou lyžařské závody přesně podle pravidel mezinárodní federace pro handicapované sportovce. Na Lipně proběhnou už podruhé a závodníci ukáží všem, že překážky se dají překonávat.

Už poněkolikáté se na své testovací tour ve Skiareálu Lipno zastaví také značka Rossignol a Dynastar. Přední značky lyží a jejich patron a zkušený lyžař Jan Antonín Duchoslav vám budou k dispozici na horní náměstíčku u výstupu z lanovky Lipno Express. „O víkendu 28. – 29. ledna si budete moci zdarma zapůjčit vybrané páry lyží jmenovaných značek a otestovat jejich kvalitu. Na 160 párů lyží bude připraveno v sobotu i neděli od 9 do 15 hodin. K zapůjčení stačí jen doklad totožnosti,“ dodává Kneiflová.

Zážitky z dobrého jídla už k pobytu ve Skiareálu Lipno neodmyslitelně patří. Špičková restaurace Stodola připravuje na poslední lednový víkend menu s chutí a vůní Asie. Asijský víkend 27.-29. ledna bude mít v rukou kuchař Ondřej Hutník, který má pro asijskou kuchyni velkou slabost. Ve Stodole si tak vychutnáte speciality jako například Pad Thai nudle s krevetami nebo kuřecí Tikka Masalu s kořeněnou basmati rýží.

Pro připomenutí starých časů je v hotelu Element v únoru a v březnu k dispozici Seidelův zimní fotokoutek. Známý a originální fotograf Šumavy je považovaný za kronikáře dávno uplynulé doby. Díky jeho fotografiím se můžete vrátit o 100 let zpátky prohlédnout si na náměstí před hotelem Element jeho autentické fotografie nebo si pořídit si vlastní snímek v dobových kulisách a s potřebnými rekvizitami. Od 1. února do 16. března je v kongresovém sálu hotelu Element připravený fotokoutek, z kterého si odnesete svou fotku se zašlou patinou přelomu 19. a 20. století.

Lyžování na Lipně je ve skvělé kondici. Upravené sjezdovky, atraktivní zážitky a gastronomie i slevy pro rodiny s dětmi zvou do Skiareálu Lipno všechny, kteří touží pro skvělé zábavě a vynikajících službách!

Prezidentské volby v Lipně nad Vltavou

Voliče s volebním průkazem, kteří dorazí do Skiareálu Lipno informujeme, že volební místnost se nachází v Obecním domě č. p. 37 (v horní části obce – sídlí zde Česká pošta, knihovna, obchod Coop Jednota). Místnost bude otevřena stejně jako všechny ostatní, tady v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, zima, skiareál lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno hlásí perfektní podmínky. Od pátka večerní lyžování i testování lyží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.