Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tábory, tanec i terapie. Nadační fond Albert rozdělil 400 tisíc korun dětem a mladým v kraji

PR článek

Osmička neziskových organizací z Jihočeského kraje získala od Nadačního fondu Albert finance na dobročinné projekty. Díky oblíbeným Bertíkům a 400 tisícům korun, které si rozdělily, si budou moct děti z dětských domovů užít léto na táborech nebo se věnovat svým koníčkům.

„Bertíci přináší skvělou příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy organizací v regionu,“ řekla Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. „Zákazníci obchodů Albert, kteří o vítězích rozhodli a patří jim poděkování, podpořili v Jihočeském kraji projekty zaměřené na terapii v rodinách ze sociálně složitého prostředí, vzdělávání a rozvoj znevýhodněných dětí či aktivity směřující ke smysluplnému trávení volného času, jako jsou letní tábory nebo tanec,“ doplnila.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil tento týden Krajský úřad Jihočeského kraje. „Chci moc poděkovat za projekt, který se snaží pomoci těm, kteří neměli v životě štěstí na harmonické rodinné prostředí,“ uvedla náměstkyně pro sociální oblast Lucie Kozlová a popřála všem dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí, aby byl i díky projektu Bertík pomáhá jejich další život úspěšný, naplněný a šťastný.

Náměstek pro oblast školství Pavel Klíma následně ocenil přínos projektu pro vzdělávací systém: „Říká se, že děti ze znevýhodněného sociálního prostředí dosahují horších školních výsledků. Jsem velmi rád, že se tento projekt snaží s tímto předsudkem bojovat a připravit děti z dětských domovů co možná nejlépe do běžného života pomocí pestřejších školních i mimoškolních aktivit.“

Bertíci pomáhají dětem žit jako jejich vrstevníci

V každém ze čtyř regionů v Jihočeském kraji se na podzim ucházely o přízeň zákazníků dva nejlepší projekty vybrané odborníky. Nadační fond Albert mezi ně na základě hlasování v osmi místních obchodech Albert rozdělil 400 tisíc korun.

Mezi osmičkou podpořených organizací jsou dětské domovy z Žíchovce a Volyně, budějovická a písecká Charita, obecně prospěšné společnosti RC Radost Tábor, Temperi České Budějovice, táborský Cheiron T a Komunitní centrum Rovnost z Českého Krumlova.

Mezi nejčastěji podporované projekty patří aktivity usnadňující socializaci dětí ze znevýhodněného prostředí mezi vrstevníky. Dlouhodobou pomoc nadace ocenil Josef Peiker, ředitel dětského domova v Žíchovci: „S Nadačním fondem Albert spolupracujeme již od roku 2014. Finance používáme na pobyty dětí na letních táborech v různých částech Česka. Podporujeme tím jejich začleňování do společnosti a jiného kolektivu dětí, než znají z dětského domova.“

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory, tanec i terapie. Nadační fond Albert rozdělil 400 tisíc korun dětem a mladým v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.