Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O víkendu se vrátí zima. Meteorologové varují před náledím

O víkendu se do České republiky vrátí zima. Provázet ji bude sněžení, vítr a náledí. Právě před ním vydali meteorologové výstrahu, která platí pro celý Jihočeský kraj od soboty až do nedělního rána.

V noci na sobotu začne do Česka proudit studený vzduch ze severu. Teploty tak klesnou na 1 až minus 2 stupně Celsia. Přes den se mírně oteplý, na většině území se ale budou podle meteorologů objevovat sněhové přeháňky, na horách bude sněžení trvalejší. Foukat bude čerstvý západní až severozápadní vítr, který může místy dostahovat rychlosti 15 metrů za sekundu. 

K večeru hrozí tvorba náledí a to i v nižších polohách. „Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě, hrozí zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," uvedli meteorologové.

Na víkend proto vydali výstrahu, která platí pro celý Jihočeský kraj, a to od sobotního odpoledne do nedělní deváté hodiny ráno. 

V neděli bude podle ČHMÚ sněžit zejména na horách, nejnižší noční teploty klesnou na minus jeden až minus pět stupňů Celsia, nejvyšší denní budou v rozmezí minus jeden až tři stupně Celsia. Příští týden pak bude v noci mrznout a odpolední teploty se dostanou jen několik stupňů nad nulu.

Ohodnoť článek

Foto ČTK

Štítky Česko, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav, výstraha, sníh, náledí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se vrátí zima. Meteorologové varují před náledím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.