Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský krajský investiční fond letos podpoří 48 projektů, rozdělí 230 milionů

Jihočeský kraj vybral 48 projektů obcí, které letos podpoří ze svého investičního fondu. Mezi žadatele touto formou rozdělí 230 milionů korun. Na dnešním zasedání to schválili jihočeští zastupitelé. Krajský investiční fond tak letos přispěje na projekty o celkovém objemu 846 milionů korun.

Program například podpoří částkou 16 milionů korun rozšíření čistírny odpadních vod v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Dále fond uvolní 19 milionů korun na dostavbu domova pro seniory v Česticích na Strakonicku a 17,5 milionu korun na rekonstrukci a přístavbu víceúčelového sálu v Dobré Vodě na Českobudějovicku. O dotaci z krajského investičního fondu tento rok usilovalo 65 zájemců.

"Letos poputuje 122 milionů korun do obcí, kde žije méně než 1000 obyvatel. Ten letošní krajský investiční fond je typický tím, že přišlo více žádostí z menších obcí. Myslíme si, že to napomáhá právě místům, kde žije třeba dvě až tři stovky obyvatel, ke kvalitnějšímu životu, a aspoň tím zamezíme vylidňování jihočeského venkova," řekl novinářům náměstek jihočeského hejtmana Tomáš Hajdušek (ODS).

Krajský investiční fond zavedla současná koalice po svém nástupu do vedení po volbách v roce 2020. V předchozích dvou letech v součtu program podpořil 67 projektů za 600 milionů korun. Fond vždy spolufinancuje projekt maximálně do výše 50 procent z nákladů. Nejvíce na jednu akci uvolní 30 milionů korun. Hajdušek dodal, že kritéria zůstávají od začátku stejná. "Máme na ně od žadatelů kladné reference, proto nevidíme důvod je nějak měnit," uvedl náměstek hejtmana. Investiční fond má podle vedení kraje pomoci obcím s projekty, na které by samy složitě sháněly peníze.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SVS

Štítky ČR, správa, hospodářství, obce, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský krajský investiční fond letos podpoří 48 projektů, rozdělí 230 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.