Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeskou metropoli navštívili studenti zahraničních univerzit

PR článek

V dubnu 2023 proběhla na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích mezinárodní akce pod záštitou Centra jazykových služeb při Ústavu podnikové strategie. Jednalo se o návštěvu zahraničních studentů v rámci projektu Blended Intensive Program. Program je projektem programu Erasmus+, který kombinuje online výuku s krátkodobou fyzickou mobilitou v podobě týdenního pobytu účastníků v zemi organizátora projektu.

BIP v letním semestru byl zaměřený na výuku anglického jazyka a jeho tématem byla interkulturní výměna. Byla zvolena témata zábavná i vážnější – diskuse o zlepšení vzdělávacího systému, minority, trh práce atd. V rámci projektu hostila VŠTE v Českých Budějovicích v týdnu od 24. do 28. dubna skupinu studentů z Bulharska (Burgas Free University), Chorvatska (Istrian University of Applied Sciences, Baltazar Zaprešić University of Applied Sciences), Madeiry (ISAL Madeira) a Slovenska (Žilinská univerzita v Žilině, Slovenská technická univerzita v Bratislavě, Trenčianska Univerzita Alexandera Dubčeka v Trenčíně).

Program prezenčního týdne zahrnoval návštěvu a práci areálu Vysoké školy technické a ekonomické, kdy se role průvodců skvěle zhostili studenti VŠTE zapojení v projektu, jakož i návštěvu turisticky nejzajímavějších míst v Českých Budějovicích a okolí – Budějovického Budvaru, historického centra Českých Budějovic, Hluboké nad Vltavou i Českého Krumlova. Zahraniční studenti se zúčastnili i tradiční Grilovačky pořádané v areálu VŠTE. I přesto, že počasí příliš nepřálo, hosté odjížděli spokojení a v několika případech si pobyt i prodloužili, aby mohli navštívit ještě další zajímavá místa.

Účastníci projektu navázali spolupráci i přátelství a rozcházeli se s příslibem účasti na dalších akcích i dalším Blended Intensive Programme, tentokrát v zahraničí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, studium, studenti, erasmus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeskou metropoli navštívili studenti zahraničních univerzit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.