Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Den s armádou představí moderní i historickou vojenskou techniku a vystoupí vojenský soubor Ondráš

PR článek

Přednášku významného vojenského historika a ředitele památníku Lidice Eduarda Stehlíka, ukázku moderní a historické vojenské techniky Armády České republiky i vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš. Nejen to nabídne DEN S ARMÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY na českobudějovickém Výstavišti. Akce se koná od pátku 2. do soboty 3. června. Předvedou se i složky Integrovaného záchranného systému. Vystoupí Vojenský soubor Ondráš nebo Ústřední hudba Armády České republiky. Vstupné je zdarma.

Poprvé se DNE S ARMÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY účastní útvary z jiných krajů České republiky, než to bylo doposud, kdy se účastnily útvary dislokované výhradně v Jihočeském kraji. Vystaveno bude až 50 kusů vojenské techniky, výstroje a výzbroje.

„Den s Armádou České republiky organizujeme společně s Krajským vojenským velitelstvím České Budějovice již od roku 2017 a zájem návštěvníků o tuto akci je vždy značný. Akce je významně doplněna zajímavými výstavami, děti i dospělí si můžou techniku vyzkoušet, a to nejen u vojáků, ale i u složek záchranného integrovaného systému,“ prozradil předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Přednáška ředitele památníku Lidice Eduarda Stehlíka

Návštěvníci se při prezentaci vojenských útvarů a složek IZS mohou těšit nejen na statické a dynamické ukázky, ale v nově rekonstruovaném Národním pavilonu Z například také na výstavu fotografií ze zahraničních misí Druhý život, výstavu České stopy ve Skotsku nebo ukázku historických vozidel US ARMY z období 2. světové války. Představí se také Klub vojenské historie, který se zabývá obdobím Československé lidové armády. Velmi zajímavá bude přednáška významného historika a ředitele Památníku Lidice Eduarda Stehlíka.

„Spolupráce s Krajským úřadem Jihočeského kraje i českobudějovickým Výstavištěm je výborná a věřím, že se nám daří držet stoupající trend úrovně této akce," okomentoval ředitel Krajského vojenského velitelství České Budějovice plukovník generálního štábu Jiří Tršo.

V rámci Dětského dne se v pátek uskuteční krajské kolo branného závodu projektu POKOS (Příprava občana k obraně státu) „Zvedněme děti od počítačů“, nad kterým v letošním roce převzala záštitu primátorka statutárního města České Budějovice Dagmar Škodová Parmová. Vítězné družstvo krajského kola bude nominováno do celostátního kola branných závodů pořádaných Československou obcí legionářskou.

Ondráš v kompletním složení

Exkluzivně na DNI S ARMÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY vystoupí Vojenský umělecký soubor Ondráš v kompletním složení muzikantů a tanečníků. Jedná se o profesionální umělecké těleso zřizované Ministerstvem obrany. Tvoří jej Orchestr lidových nástrojů, taneční skupina a dívčí sbor.

DEN S ARMÁDOU  ČESKÉ REPUBLIKY začíná v pátek i v sobotu v 9 hodin a končí v 18 hodin.  Podrobný program je na www.vcb.cz. Vstup je ZDARMA.

Záštitu nad celou akcí převzala ministryně obrany Jana Černochová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Den s Armádou České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den s armádou představí moderní i historickou vojenskou techniku a vystoupí vojenský soubor Ondráš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.