Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Lipna nad Vltavou míří už 12. ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu

Srpen na Lipně bude opět patřit sportovcům. Od 11. do 20. srpna se koná už 12. ročník ČEZ Lipno Sport festivalu, který nabídne atraktivní sportovní a kulturní program pro všechny věkové skupiny. Přinese řadu novinek a navštíví ho řada slavných osobností. Chybět nebude ani cyklistický závod kolem Lipna, a také půlmaraton.

Už 11. srpna odstartuje na Lipně 12. ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu. Zázemí festivalu najdou návštěvníci opět na pláži pod Aquaworldem Lipno, kde bude nejenom relaxační ČEZ Energy zóna, ale i další vybavení pro sport, odpočinek a gastronomii. Na novém pódiu se budou vyhlašovat výsledky sportovních soutěží a denně od 17 hodin bude i místem hraných pohádek pro děti pod názvem „Pohádkové léto s dm“. „Bohatý kulturní program včetně populárních kapel bude představen během června. Už nyní ale lze prozradit, že lze čekat nevšední zážitky. Obě festivalové soboty rozezní  koncerty v rámci ČEZ Energy Festů a i v průběhu týdne je připraven lákavý kulturně hudební program,“ uvedla tisková mluvčí Olge Kneiflová.

Festival je zejména o sportu. Na děti čeká například Lipánkova lezecká stěna s odměnou z výrobny jihočeské Madety. Parkour bude probíhat pod křídly Intersport a letos to pod vedením úspěšného českého reprezentanta v parkuru a aktuálně bronzového medailisty ze světového poháru ve Francii Jardy Chuma. Festivalovou premiéru si odbyde i další populární moderní sport a to slackline. Lektorství se ujme česká přední slacklinerka Anny Hanuš Kuchařové. Chybět nebude ani každodenní dopolední cvičení MORA Gym s oblíbenými lektory jako jsou Hanka Kynychová a Roman Ondrášek.

Cyklistický závod kolem Lipna a Lipenský půlmaraton

Největšími událostmi celého festivalu budou dva závody. V sobotu 12. srpna se koná cyklistický závod ČEZ kolem Lipna a v závěru festivalu běžecký ČT Lipenský půlmaraton. „Oproti loňskému roku jsme trať upravili a cíl závodu umístili k přívozu ve Frýdavě.  Součástí startovního čísla je i poukaz na přívoz do Frymburka, odkud již bez měření času dojedou účastníci zpět do centra festivalu. Tam se bude konat i vyhlášení vítězů a losování tomboly,“ říká výkonný ředitel letošního ročníku ČEZ Lipno Sport Festivalu Milan Beneš.

Běžecký vrchol sportovního programu zajistí v neděli 20. srpna ČT Lipenský půlmaraton. Poběží se v krásném terénu v okolí lipenské přehrady po nové trati, ale ani tentokrát nebude chybět běh přes Stezku korunami stromů. Přes vrchol Stezky povede i kratší 10km trať Radiožurnálu. Všechny jistě potěší nové originální medaile s motivem lipenské přehrady a tombola. Na startovní běžeckou i cyklistickou čáru se mohou postavit také rodinné, firemní i přátelské týmy.

Známé osobnosti a paralympijské sporty

Festivalu se zúčastní řada známých osobností ze světa kultury a sportu. Účast potvrdili například volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko a VK Jihostroje České Budějovice, kteří si spolu opět zahrají plážovou exhibici. Na festivalu se objeví také bývalá lyžařka a běžkyně Eva Vrabcová Nývltová, maratónkyně Marcela Joglová. V den cyklistického závodu ČEZ Kolem Lipna se na festivalu ukáže biatlonová mistryně světa Gabriela Soukalová a hokejový gólman, olympijský vítěz Dominik Hašek. Druhý víkend festivalu se budete mít možnost na startu závodu a při autogramiádě setkat s Evou Adamczykovou, olympijskou vítězku a mistryní světa ve snowboardcrossu.

Úterý 15. srpna pak bude na festivalu patřit paralympionikům a do plavecké soutěže se zapojí i paralympijský vítěz Arny Petráček. „Jsme rádi, že v rámci festivalu proběhne paralympijský den. Jenda z našich základních myšlenek je být vidět, a kde jinde bychom měli být více vidět než na akci, kde jsou desetitisíce lidí. Budeme tam představovat paralympijské sporty, různé sportovní soutěže a kvízy. Chybět nebude ani fanzóna, kde si budeme moct o parasportu popovídat,“ popsal předseda Českého paralympijského výboru Zbyněk Sýkora

„ČEZ Lipno sport festival už dávno není malým sportovním festivalem, ale akcí přesahující svým významem hranice jihočeského regionu. Mám z toho velkou radost. Přípravě akce věnujeme s týmem kolegů velké množství času a energie. Budu se těšit na všechny hosty z řad skvělých sportovců i veřejnosti, kteří s námi stráví kus léta nabitý sportem, kulturou a zábavou. Navíc si budu moci stoupnout na start běžecké desítky i se svou dcerou, což je naše letošní rodinná výzva,“ uzavřela ředitelka festivalu Kateřina Neumannová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČEZ Lipno Sport Festival

Štítky Lipno nad Vltavou, Lipno Sport Festival, sport, Kateřina Neumannová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Lipna nad Vltavou míří už 12. ročník ČEZ Lipno Sport Festivalu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.