Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Strakonice plánují parkovací dům se 150 místy za zhruba 60 milionů korun

Strakonice chtějí pod nemocnicí postavit parkovací dům se 150 místy. Měl by být na místě, kde je teď parkoviště pro 40 aut. Odhad stavebních nákladů je 60 milionů korun, radnice počítá s tím, že vznik jednoho parkovacího místa vyjde na 400 tisíc korun. Město chce na stavbu získat dotaci, do konce srpna bude mít hotovou technickou a architektonickou studii. Do jara 2024 chce mít město stavební povolení.

„Je tam (pod nemocnicí) parkoviště, které je docela využívané. Je tam blízko centrum, blízko nemocnice, úřady i sídliště. Je to nejbližší místo u centra, kde lze něco takového postavit," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Nyní lze získat dotace na stavbu parkovacích domů, jak uvedla radnice. Jsou vázané na podmínku, že bude parkovací dům napojený na veřejnou dopravu. Strakonické parkoviště pod nemocnicí ji splňuje, jak uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková. Parkoviště je téměř v centru a jsou tam zastávky MHD.

Vedení města spolupracuje na stavbě s nemocnicí. „Ta má zájem o napojení výstupu z parkovacího domu přímo do areálu nemocnice, aby pacienti měli přímý vstup a nebylo nutné složité obcházení," uvedla mluvčí.

Parkovací domy buduje i krajské město. V lednu příštího roku by měl být v Českých Budějovicích hotový dům Na Dlouhé louce, kam se vejde přibližně 500 aut. Náklady budou 144 milionů korun bez daně. Další parkovací dům plánují Budějovice na největším sídlišti Máj. Náklady odhadlo město až na 280 milionů korun, stavět by mohlo začít v roce 2025.

Strakonice, v nichž žije asi 23.000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 622,1 milionu a výdaji 704,6 milionu Kč. Schodek 82,4 milionu pokryjí z peněz z minulých let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, parkování, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice plánují parkovací dům se 150 místy za zhruba 60 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.