Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Head vyrobil v Budějovicích sedmimiliontý pár lyží. Zásluha zaměstnanců, říká nový prokurista

PR článek

Ročně vznikne v českobudějovické výrobě značky Head přibližně 500 tisíc párů lyží. V letošním roce slaví firma významný moment, zaměstnanci totiž vyrobili sedmimiliontý pár. Nový prokurista Robert Brugger říká, že se něco takového mohlo povést díky know-how a zaměstnancům, kterých v Budějovicích pracuje zhruba 270.

„Je to významný moment, když dosáhnete něco takového. Za tenhle milník jsme pochopitelně moc rádi,“ usmívá se prokurista Robert Brugger.

Lyže s označením 7 000 000 jsou standardním výrobkem, který však dostal unikátní design. Pár zůstane v Českých Budějovicích, kde pravděpodobně vyzdobí některou ze zasedacích místností.

„Takový počet lyží dokážete vyrobit, pokud to děláte opravdu poctivě s důrazem na kvalitu. Povedlo se to díky dvěma faktorům. Je to know-how, kterým firma disponuje, a pak jsou to šikovní a zkušení zaměstnanci. Právě lidé jsou pro nás nesmírně důležití. Jsme rádi nejen za ty, kteří jsou u nás dlouho, ty nové čeká důkladné zaškolení,“ vysvětluje Robert Brugger. 

V tuto chvíli je výroba na stabilní úrovni. Ročně vyprodukuje českobudějovický závod přibližně 500 tisíc párů lyží. Trh nyní žádá víc. To je jedna z výzev, které čelí Robert Brugger, který je ve vedení závodu od loňského roku. „Bohužel nejsme aktuálně schopni výrazněji navýšit výrobu, protože náš obor trpí nedostatkem materiálu,“ popisuje.

Prokurista Robert Brugger pochází z Horního Rakouska. Je mu 52 let a v čele závodu je na pozici plant managera od června roku 2022. Kromě Českých Budějovic se podílí na vedení závodu v nedalekém Kennelbachu, na obou místech je zodpovědný právě za segment lyží. Obě místa jsou propojená, některé výrobky si navzájem posílají.

Firmě záleží na tom, jak se zaměstnanci cítí

Není proto překvapení, že je Robert Brugger sám nadšeným lyžařem. Hory sjíždí, a zároveň po nich rád chodí se speciálním vybavením. „Celý život se věnuji sportu, jakýkoliv pohyb venku si užívám. Samozřejmě rád lyžuji. Je to můj koníček, který se zároveň spojuje s mojí prací,“ vypráví. 

České Budějovice si oblíbil. „Je tu krásně. České Budějovice jsou nádherné místo s bohatou historií. Díky koněspřežce mají historii spojenou i s mým rodným regionem. Lidé jsou tu velmi přátelští, je tu čisto, všude jsou parky a spousta zeleně a hlavně v létě se venku koná řada akcí,“ těší Roberta Bruggera. 

Zatímco výroba v Kennelbachu je zaměřena převážně pouze na vývoj a závodní modely v malých sériích, v Budějovicích se vyrábí skutečně velké množství lyží. Vznikají tu dva typy lyží, které se odlišují výrobním procesem a materiálem. Jedna lyže se skládá až z desítek komponentů, které do sebe pečlivě umisťují zaměstnanci. 

„Lidé, kteří tady pracují, jsou naprosto zásadní pro závod v Českých Budějovicích. Máme skvělé zaměstnance, řada z nich tu pracuje dlouho, znají dobře výrobní proces, což znamená, že nedochází k chybám. To nám pomáhá navyšovat výrobu. Protože intenzivně investujeme, vznikají v našem závodě v Budějovicích stále nová a technicky náročná pracovní místa. Stále se nám zvyšuje podíl a potřeba technicky vzdělaných zaměstnanců, jelikož strojní park se neustále vylepšuje,“ říká Robert Brugger. 

Stovky tisíc párů lyží vznikají každý rok v Českých Budějovicích. 

Nyní je v jihočeském závodě přibližně 270 pracovníků. Další firma Head nabírá v průběhu celého roku do nejrůznějších pozic. Společnost se kromě adekvátního platového ohodnocení snaží věnovat tomu, jak se lidé uvnitř firmy cítí. Nabízí proto řadu benefitů či firemních akcí, které souvisí například právě s lyžováním.

Head má dva výrobní závody v Rakousku a tři v Česku včetně toho českobudějovického. Každý z nich je zaměřený na speciální segment. Na jihu Čech vznikají lyže, z Litovele míří do světa lyžařská obuv a na jihu Moravy Head vyrábí vázání. Kromě lyžování je Head spojený také se snowboardingem, tenisem či badmintonem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky head, české budějovice, výroba, lyže, lyžování, sport, ekonomika, podnikání, práce, inzerát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Head vyrobil v Budějovicích sedmimiliontý pár lyží. Zásluha zaměstnanců, říká nový prokurista  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.