Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Čedok přidal na zimu další destinaci. Z Budějc se bude nově létat do Egypta

Od letošního léta mohou lidé vyrazit na dovolenou z českobudějovického letiště. Mezi prvními destinacemi, kam se z jihu Čech létá, bylo Turecko a Řecko. Cestovní kancelář Čedok později přidala další destinace a nyní přichází s další novinkou. Od zimy se bude létat také do Egypta.

Informaci na svém Facebooku zveřejnilo českobudějovické letiště. Létat se bude do egyptského letoviska Taba na Sinajském poloostrově. První let Airbusem A320 odstartuje z dráhy v Plané už 2. února 2024. Létat se bude každý týden až do poloviny května. Nejlevnější zájezd na 8 dní s all inclusive stravováním začíná na necelých 14 tisících.

„O odlety z Českých Budějovic byl v létě rekordní zájem, proto jsme se rozhodli přidat první destinaci i na zimu. Přímo z jihočeského letiště mohou turisté letět od února do poloviny května na dovolenou do egyptské Taby, která nabízí kombinaci odpočinku u Rudého moře s výlety do sousedního Jordánska nebo Izraele,“ okomentoval novinku ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

„Jsem opravdu rád, že se nám ten cíl daří naplňovat a k oblíbeným turistickým destinacím jako je Turecko a Řecko, kam se z českobudějovického letiště létalo tuto sezonu, můžeme Jihočechům pro zimní období nabídnout i Egypt,“ řekl k novince hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Jsem šťastný jako blecha, hlásil pilot na prvním letu z budějckého letiště. Tleskalo se při vzletu i přistání

Ve středu večer odletělo z budějckého letiště první letadlo s turisty, kteří zamířili na dovolenou do Turecka. Přílet a odlet letadla sledovaly na letišti a v jeho okolí stovky lidí. Jak to ale vypadalo na palubě?

Od srpna léta Čedok z Českých Budějovic do Turecka a Řecka. Zájem o odlety z Českých Budějovic byl od začátku podle Pavlíkové rekordní. I na základě toho oznámil ředitel společnosti během srpnového inauguračního letu nové destinace, kam se bude od příštího roku létat. „Můžeme potvrdit, že odsud budeme příští léto létat už do pěti destinací. Po celou letní sezónu se tak mohou Jihočeši těšit v roce 2024 na přímé lety nejen do Turecka a Řecka, ale také nově do bulharského Burgasu nebo do Tuniska,“ prozradil Zeman.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČEDOK

Štítky Čedok, letiště, České Budějovice, dovolená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čedok přidal na zimu další destinaci. Z Budějc se bude nově létat do Egypta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.