Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z Orlíku vytáhl rybář Jakub Vágner obřího sumce. Měřil 250 centimetrů

Tři dny strávil na začátku října rybář Jakub Vágner se svým kamarádem na Orlické přehradě. Během tohoto „turné“ se jim podařilo chytit neuvěřitelné ryby. Tou největší byl sumec, se kterým se Vágner pral téměř půl hodiny. Měřil 250 centimetrů a podle českého rybáře se jedná o jeho největší úlovek sezony.

„Já jsem úplně hotovej. Tohle je konec přátelé. Na české svazovce je tohle úplně neuvěřitelné," komentoval svůj úlovek rybář Jakub Vágner v živém vysílání na sociální síti Facebook. V rukách přitom drží obřího sumce, který měří 250 centimetrů. Vágner se s ním podle svých slov pral zhruba půl hodiny. Uvedl také, že jde nejspíš o jeho největší úlovek sezony.

Nešlo ale o jediný úspěch, který si spolu s kamarádem na Orlické přehradě připsali. Během třídenního turné, na kterém podle Vágnera testovali nové nástrahy, chytili skoro ve stejnou chvíli dva obrovské sumce. I o tyto úlovky se podělili na sociálních sítích. „První ryba, prvním odhadem zhruba 240, druhá ryba, odhadem 240, jsme na Orlické přehradě. Není to jen Francie nebo Itálie, takové ryby se dají chytat i u nás v České republice. A to nebudu říkat, že zhruba půl hodiny předtím mi spadla ryba, která byla ještě větší,“ komentuje ve videu.

Vágner pak na konci živého vysílání vyzval, aby lidé tyto ryby pouštěli zpátky do vody. „Žádné fotky na větvích, na hácích. Tohle jsou krásné ryby, které si zaslouží úctu. Jsou to největší sladkovodní ryby v Evropě, buďme rádi, že je tady máme," uzavřel.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Vágner

Štítky Jakub Vágner, rybář, Orlická přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Křemenák

Gratuluji,vždy je nádhera chytit tuto nadhernou rybu,ale jak tu píše kolega,celemu týmu.Vím,o čem mluvím,před třemi týdny jsem ulovil dva kousky 233 a 214 cm na přívlac,neskutečnej zážitek na svazovce (Labe27)a bez pomoci bych se neobešel.

Čtvrtek, 19. října 2023, 17:15Odpovědět

Smazaný uživatel

S takovou rybkou se nic jiného dělat nedá,než pustit zpět. To se nedá jíst. Ta smrdí bahnem na sto honů.

Neděle, 15. října 2023, 10:17Odpovědět

Luboš Jelínek

Gratulace to ano ,ale celému teamu !!Představa jak pan Vágner sám chytá ryby je naivní.

Neděle, 15. října 2023, 09:33Odpovědět

Jan Strapina

Gratulace Kubo,na české poměry neuvěřitelný úlovek!

Neděle, 15. října 2023, 09:09Odpovědět

Z Orlíku vytáhl rybář Jakub Vágner obřího sumce. Měřil 250 centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.