Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

Meteorologové vydali další výstrahu. Napadnout může až 25 centimetrů sněhu

Až 25 centimetrů nového sněhu může podle předpovědi meteorologů napadnou v noci ze čtvrtka na pátek na území celého Jihočeského kraje. To může podle meteorologů působit komplikace nejen v dopravě. Výstraha platí od půlnoci až do sobotní noci.

Intenzivní sněžení očekávají meteorologové po celém kraji od půlnoci až do sobotních 23 hodin. Napadnout může od 10 do 25 centimetrů, ojediněle až 35 centimetrů nového sněhu. „Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování a podobně. V případě mokrého sněhu může docházet ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ uvedli meteorologové ve výstraze. 

Na možné komplikace v dopravě upozorňuje také Ředitelství silnic a dálnic„I přes stálou pohotovost a chemické ošetřování silnic prosíme o opatrnost. Místy mohou být kritické úseky sjízdné pouze se zvýšenou opatrností,“ uvedlo ŘSD na sociální síti X (dříve Twitter).

Teploty v kraji se budou v noci na pátek pohybovat kolem -1 až -4 stupňů. Přes den bude zataženo s občasným a později i trvalým sněžením. Nejvyšší denní teploty budou kolem -2 až +1 stupně Celsia. Podobné počasí by mělo být i během víkendu. V noci na neděli mohou teploty klesnout i k minus 10 stupňům. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, český hydrometeorologický ústav, počasí, sněžení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali další výstrahu. Napadnout může až 25 centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.