Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S výběrem vinylové podlahy nejlépe poradí na prodejně Koberce Strnad Lišov

PR článek

Vybrat správnou podlahu není nic jednoduchého. Internet i vzorkovny jsou plné různých typů, designů, výrobců či cenových úrovní. Lepenou, plovoucí, SPC, WPC, kompozitní, v dílcích, rolích, zátěžovou či bytovou … V hobby marketech vám toho moc neřeknou. Proto je nejlepší poradit se s odborníky, kteří podlahy přímo pokládají a znají všechny výhody, ale i nevýhody jednotlivých variant.

Každý materiál má své pro a proti

Co si budeme nalhávat, je doba vinylová. Pod pojmem „vinyl“ si dnes představíme lamely v imitaci nádherných dřev či kamene, kdežto rolím se obecně říká „lino“. To je ale naprosto chybný výklad. Vinylové podlahy jsou všechny, jež jsou vyrobeny z různých variant PVC, tedy polyvinylchloridu – role, dílce, puzzle, různé kombinace s jinými materiály apod. Zkusíme tedy shrnout základní výhody a nevýhody těch nejprodávanějších.

Plovoucí vinylové SPC podlahy

Dnes velmi populární, přitom nejmladší z celé nabídky. Výhodou je tvarová stálost, odolnost vůči protlakům, voděodolnost, akustická podložka zespodu, vhodnost na podlahové topení. Nevýhodou je tvrdý a studený došlap, materiály jsou vyrobeny ze směsi vápence a PVC, takže je to něco mezi vinylem a dlažbou. Je to ideální podlaha na stávající podklady jako je dlažba či beton, ale podklad musí být rovný a suchý. Voděodolnost neznamená, že je lze pokládat na vlhké podklady. A podlaha se nesmí přetápět, jinak se zkroutí. Další výhodou je, že tuto podlahu si položí šikovný kutil sám. Zespodu musí být parotěsná fólie z důvodu kluznosti celého plovoucího systému. Na žádné plovoucí podlaze však nesmí stát těžké vybavovací předměty jako kuchyňská linka, vestavěné skříně, krbová kamna, velká akvária či zárubně dveří.

Lepené vinylové dílce

Vyrábí se nejčastěji v tloušťce okolo 2 mm s různými nášlapnými vrstvami dle určení zátěže. Dílce se lepí celoplošně na rovný, suchý a hladký podklad, nejlépe na přebroušenou samonivelační stěrku, jinak opíšou každou nerovnost. Po vytvrdnutí lepidla je ale podlaha připravena na jakékoliv vybavení vč. kuchyní apod. Dílce jsou velmi odolné vůči protlaku, nikoliv však poškrábání, židle musí být podlepeny např. filcem. Komfort došlapu je lepší než u SPC a malinko teplejší. Instalaci by měla provádět odborná firma, pokládka je celkem náročná. Ideální podlaha do novostaveb nebo velmi členitých prostor, neboť zde není téměř žádný prořez. Podlaha je háklivá na přetopení podlahového topení a nezastíněná francouzská okna, mohou zde vzniknout spáry.

PVC neboli vinyl v roli

Mnoho lidí mu neřekne jinak než „lino“. S přírodním linoleem to ale nemá vůbec nic společného, je to pouze zažité pojmenování již od komunistické éry. PVC v roli má spoustu výhod, zejména poměr cena / kvalita. Pro bytové užití se používá nejčastěji s filcovým podkladem, do komerce je naopak velmi pevné. Rolové PVC se snadno udržuje, nemá spáry, je příjemné na došlap a mnohem odolnější vůči poškrábání. Nevýhodou je prořez, který vzniká zejména u členitých místností. Pokládka musí být také na dokonale rovný, hladký a suchý podklad. Instalaci zvládne kutil, ale doporučujeme sjednat raději odbornou firmu, má spoustu specifických detailů.

Nově předělané oddělení vinylových, dřevěných a korkových podlah

Věděli jste, že Strnadi z Lišova pokládali lepené vinylové dílce na jihu Čech jako jedni z prvních? Mnoho lidí má tuto firmu zaškatulkovanou právě jako prodejnu koberců, ale to vůbec není pravda. Sami mají na prodejně německé vinylové dílce již od roku 2000, to ještě většina podlahářských firem v regionu tento materiál vůbec neznala.

Na konci listopadu 2023 došlo ke kompletní rekonstrukci celého oddělení vinylových, dřevěných a korkových podlah (viz. foto). Velké vzorky podlah jsou umístěné v nádherných nových stojanech a nejprodávanější dekory leží navíc přímo na podlaze, takže si je můžete lépe představit v interiéru. Výběr všech typů je obrovský a skladem drží největší a nejširší nabídku v jižních Čechách. Přijeďte se přesvědčit osobně, s výběrem vám tu ochotně poradí odborníci z oboru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koberce, lišov, strnad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Solcova

Půjčte si peníze zde rychle a online od 20 000 Kč do 58 000 000 Kč pro více informací kontaktujte whatsapp: +420604666169 nebo e-mail: plachetskahana7@gmail.com

Sobota, 9. prosince 2023, 00:52Odpovědět

S výběrem vinylové podlahy nejlépe poradí na prodejně Koberce Strnad Lišov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.