Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S Potrefenou husou nešlápnete vedle

PR článek

Pivovary Staropramen letos nově začaly udělovat Certifikát kvality čepovaného piva. Tyto certifikáty udělují obchodní sládci neboli mistři výčepu vybraným provozovnám, které musí splňovat přísná kritéria. V současné době jich je v Česku už 30 a některé z nich i v Českých Budějovicích.

V současné době se certifikátem pyšní 30 provozoven a program bude pokračovat i do budoucna. „Máme radost, že je o něj zájem. Motivuje to i další provozovny, aby byly v péči o pivo co nejlepší a mohly o certifikaci usilovat. Uvědomují si, že jim certifikace může pomoci přilákat další zákazníky,“ vysvětluje Rudolf Schaffer, obchodní sládek Pivovarů Staropramen.

Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Kritéria jsou přísná, ale ne nesplnitelná. Hospoda či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky. Důležitá je nejen technika čepování piva, ale i jeho skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a v perfektním stavu.

S Potrefenou husou nešlápnete vedle

Letos se podařilo získat Certifikát kvality rovnou oběma restauracím Potrefená husa v Českých Budějovicích. Ať už si chcete posedět po procházce v centru města nebo si vychutnat pečlivě ošetřené pivo na terase s výhledem na slepé rameno řeky Malše, vydejte se do Potrefené husy v České ulici.

Po vánočních nákupech si můžete odpočinout v Potrefené huse v obchodním centru IGY, kde najdete i dětský koutek pro zabavení dětí. V této provozovně se pravidelně vysílají i nejrůznější sportovní utkání, která k dobře vychlazenému pivu rozhodně patří.

Jak poznáte správně načepované pivo?

Sládek Marek Hrdlička to popisuje takto poeticky: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: To je zázrak!“ Pokud budete chtít získat více informací nejen o tom, jak poznat dobře načepované pivo, ale zajímají vás i další záležitosti spojené s pivem, můžete si najít na Instagramu profil Pivní mistři, který mistři výčepu spustili letos v létě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky potrefená husa, pivo, staropramen

S Potrefenou husou nešlápnete vedle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.