Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidé přinesli pamlsky do psího útulku. Nelinka už našla domov, vypráví správce

Krátce před Vánoci mohli lidé hromadně navštívit Psí útulek města Český Krumlov, který se stará o psy ztracené či zabavené kvůli špatnému zacházení. Jako každý rok přinesli zájemci granule a další nejrůznější pamlsky. Vánočním dárkem pro pejsky přispěla také Budějcká Drbna.

Je krátce po poledni a na okraji Českého Krumlova fouká chladný vítr. Ani to ale neodradilo desítky lidí od návštěvy psího útulku. 

V jedné z klecí si návštěvníky prohlíží Nelinka. „Máme ji tady poměrně krátce, asi tři týdny. Přiivezli jsme ji ze Strakonic, kde byla zabavena veterinární správou kvůli velmi špatným podmínkám,“ vypráví správce budovy Jan Kolouch, který se zároveň stará o zvířata. 

Nelince už personál útulku našel nový domov, kam brzo vyrazí. „Je strašně moc hodná, je to pes, který má duši. Je to velice přívětivý pejsek. Bude se mít dobře,“ líčí Kolouch.

O chvíli později prochází kolem psů správkyně a ošetřovatelka Tereza Hlásková, které Budějcká Drbna předala dárek v podobě několika pytlů granulí.

Ošetřovatelka Tereza Hlásková a redaktora Budějcké Drbny Elmira Talířová. 

„Jsem moc ráda, že si sem lidé opět našli cestu a projevili solidaritu. Nosí granule či konzervy, pejskům v zimě vaříme také těstoviny. Hodí se i nejrůznější masové pamlsky a podobně. Vypadá to, že toho lidé opět přinesli hodně. Jsme za to moc rádi, čerpáme z toho po celý rok,“ vypráví. 

Případní zájemci mohou dary v podobě granulí přivést i v průběhu roku, pouze je praktičtější se předem nahlásit. 

Psí útulek města Česku Krumlov se nyní stará o zhruba desítku psů a stejný počet koček. Některá zvířata sem míří po zabavení státní veterinární správou, v dalších případech jde o psy, kteří se ztratí svým majitelům. 

V úvodu pes musí do povinné sedmidenní karantény. Poté následuje očkování, odčervení, očipování a veterinární prohlídka. Následně mohou lidé v útulku hledat pro psa či kočku nový odmov. 

„Preferujeme více návštěv. Zájemci si mohou pejska vyvenčit, případně si ho vzít na jeden den domů. Někdy nám volají, že už si ho nechají a přijedou jen podepsat papíry. Když si to všechno sedne, máme velkou radost,“ usmívá se na závěr Tereza Hlásková. 

Psí útulek se nachází v Kaplické ulici - v nové budově na konci města naproti odbočce na Přídolí. Informace zveřejňuje personál útulku na svém facebookovém profilu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky útulek, český krumlov, pes, zvíře, pomoc, vánoce, advent, reportáž, jihočeský kraj

Lidé přinesli pamlsky do psího útulku. Nelinka už našla domov, vypráví správce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.