Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jindřichův Hradec letos zahájí rekonstrukci bývalého pivovaru za 450 milionů korun

Jindřichův Hradec letos zahájí plánovanou rekonstrukci bývalého pivovaru za 450 milionů korun. Jde o jednu z největších investic v novodobé historii města. Z opuštěného objektu vznikne multikulturní centrum a pivovar s restaurací.

Město bude na projekt čerpat dvě dotace od státního fondu podpory investic a od ministerstva průmyslu a obchodu. „Dohromady se jedná o 244 milionů korun. Teď to pro nás znamená připravit výběrové řízení na zhotovitele a provést veřejnou zakázku, následně se zhotovitelem přistoupit k realizaci stavby. Prozatím máme dvě základní dotace a budeme dále zjišťovat, jestli by byla možnost spolufinancování od jiných subjektů," řekl jindřichohradecký starosta Michal Kozár (ANO).

Jindřichův Hradec koupil budovu bývalého pivovaru od soukromé společnosti RBB Invest v roce 2016. Město za objekt, který má status národní kulturní památky, zaplatilo 7,8 milionu korun. Budova v roce 2011 zčásti vyhořela.

„Ačkoliv bude pivovar jeden ucelený objekt, tak využití pivovaru bude jak nekomerčního charakteru jako multikulturní centrum, tak komerčního, kdy je v plánu pronájem části objektu za účelem provozování pivovaru s restaurací," řekl starosta.

Jindřichův Hradec plánuje na letošek investice za 666 milionů korun. Město bude hospodařit s očekávanými příjmy 736 milionů korun a výdaji 1,27 miliardy korun. Schodek rozpočtu bude město platit z našetřených rezerv z minulých let.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky ČR, správa, stavby, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec letos zahájí rekonstrukci bývalého pivovaru za 450 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.