Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kebab vezli v nevhodných podmínkách. Přepravci hrozí vysoká pokuta

Pokuta až deset milionů korun hrozí přepravci, kterého na začátku března zastavili jihočeští celníci ve Strážném na Prachaticku. V dodávce, která převážela zmražený kebab, našli několik kilo masa, které nevyhovovalo stanoveným veterinárním požadavkům. Poškozené kusy přivolaná Státní veterinární správa označila a nařídila jejich likvidaci.

Jihočeští celníci zastavili dodávku s mrazicím zařízením v katastru obce Strážné na Prachaticku nedaleko hranic s Německem. „Vizuální kontrolou nákladového prostoru si povšimli, že část převáženého zmraženého kebabu o celkové hmotnosti 2029 kilogramů jeví známky lehkého rozmrazení a pocitová teplota je mnohem vyšší, než uvádí výrobce produktu. Přepravní teplota má být totiž -18 stupňů Celsia,“ uvedl tiskový mluvčí jihočeských celníků Radek Kréda.

Zasahující celníci proto kontaktovali Státní veterinární správu, která se na místo dostavila a po provedené kontrole rozhodla, že 40 kilogramů masa je v nevyhovujícím stavu, zajistili je a znehodnotili modrou barvou. Zároveň nařídili jejich likvidaci.

„Inspektoři krajské veterinární správy si na místě případ převzali a s přepravcem zahájí správní řízení o pokutě. Za zjištěná porušení zákona o potravinách může být přepravci uložena pokuta až do výše 10 milionů korun,“ dodal Kréda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa Jihočeského kraje

Štítky celní správa, celníci, kontrola, kebab, Státní veterinární správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kebab vezli v nevhodných podmínkách. Přepravci hrozí vysoká pokuta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.