Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bagr prochází údržbou. Město chce zlepšit kvalitu vody v nádrži

Město připravuje Bagr v parku Stromovka na léto. Nádrž nechalo kompletně vypustit a po výlovu se opraví výpustě a odstraní naházený nepořádek. Výsledkem by podle radnice měla být zlepšená kvalita vody a zvýšení její průhlednosti.

Posledních několik dní si mohli lidé v oblíbeném městském parku Stromovka všimnout prací kolem nádrže Bagr. V loňském roce, kdy město společně s Povodím Vltavy a Jihočeskou univerzitou sledovalo kvalitu vody, bylo zjištěno, že je ve vodě vyšší obsah fosforu, což vedlo ke zvýšenému výskytu řas a sinic. Ve vodě bylo také zjištěno relativně velké množství různých ryb.

Město se proto rozhodlo, že se pokusí různými kroky hladinu fosforu ve vodě snížit. Jedním z prvních kroků je vypuštění a vylovení Bagru a jeho následná oprava. „Pracovníci firmy ČEVAK opraví výpustní zařízení a město se ho pokusí vyčistit od nepořádku i naházených věcí. Výsledkem, ve který doufáme, by mělo být zlepšení kvality vody a zvýšení její průhlednosti,“ říká náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti).

Před znovu napuštěním, ke kterému by mělo dojít před létem, nechá město vodu předčistit. Dalším krokem ke zlepšení její kvality bude pak částečné čistění pomocí vodních rostlin.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky Bagr, Stromovka, park, příroda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bagr prochází údržbou. Město chce zlepšit kvalitu vody v nádrži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.