Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Táborská zoo postaví nový ptačí dům, v němž budou zimovat papoušci

Táborská zoologická zahrada postaví nový ptačí dům, v němž budou zimovat papoušci. Nyní je zoo musí po podzimu odvážet na jiné místo mimo areál, kde mají vyhovující podmínky. Výstavba bude stát miliony korun.

„Máme velkou kolekci vzácných velkých papoušků, například jednu z největších skupin ar zelenokřídlých z českých zoologických zahrad. Chováme také velmi ohroženého kakadu moluckého, jehož chov v rámci Evropského záchovného programu koordinujeme s ostatními evropskými zoologickými zahradami. Stávající voliéry bohužel neumožňují chovat papoušky v Táboře celoročně," uvedl ředitel zoo Evžen Korec.

Stavba by měla skončit do podzimu. V nadcházející zimě tak budou objekt papoušci už využívat. „Moderní ptačí dům, který je inspirován podobnými stavbami v renomovaných evropských zoologických zahradách umožní jejich celoroční chov. Kromě prostorných venkovních voliér budou mít vzácní papoušci také velkorysé vnitřní zázemí,“ dodal Korec.

Táborská zahrada je největší soukromá zoo v Česku. Rozkládá se zhruba na deseti hektarech. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Loni ji navštívilo 111.000 lidí. V zoo žije přes 470 zvířat 77 druhů. „Hlavním posláním zoo je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat. Nejvýznamnějším projektem táborské zoo je reintrodukce zubra evropského do přírodních rezervací v Evropě," uvedl Sušanka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky příroda, stavby, zoo, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská zoo postaví nový ptačí dům, v němž budou zimovat papoušci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.