Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Rekordní rok pro Budějovický Budvar. Uvařil nejvíce piva v historii, vzrostly i tržby

Budějovický Budvar má za sebou úspěšný rok 2023, ve kterém se mu dařilo jak na domácím trhu, tak v exportu, který tvořil 72 procent produkce. Uvařil rekordních 1,865 milionů hektolitrů. piva, což je nejvíc v jeho historii.

Budějovický Budvar v loňském roce překonal historické maximum ve svém ročním výstavu. Uvařil 1,865 milionu hektolitrů piva, což je nejvíc za téměř 130 let jeho existence.

Úspěch zaznamenal Budvar i v prodejích, a to jak na domácím trhu, tak v exportu, kde se podařilo nejen vyrovnat ztrátu ruského trhu, ale dokonce překonat rekordní objemy z roku 2021. Rekordní byly také tržby z prodeje výrobků a služeb, které meziročně vzrostly o 11,4 % na 3,37 miliardy korun.

„Rok 2023 určitě můžeme považovat za úspěšný. Po v mnoha ohledech krizovém roce 2022 se nám podařilo rychle vrátit na růstovou trajektorii. Poděkování patří především našim zákazníkům, spotřebitelům ale určitě také našim zaměstnancům. Za každým úspěchem stojí především skvělí lidé, i proto jsem velmi rád, že krom objemů a tržeb děláme pokroky také v oblasti péče o zaměstnance. V roce 2023 jsme získali hned několik HR ocenění včetně titulu Zaměstnavatel roku 2023 Jihočeského kraje,“ uvedl Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Národní pivovar loni taktéž navázal na spolupráci s českými minipivovary. V průběhu roku představil celkem pět limitek uvařených s minipivovary JungBerg, Mad Cat, Pioneer, Sibeeria, a Clock. Společně s grafikem Tomášem Břínkem (TMBK) byla na podzim představena limitovaná edice designu plechovek Budvar 33 a koncem roku byla na trh uvedena také speciální edice Budweiser Budvar Original z čerstvého chmele.

A ve spolupráci s českými minipivovary pokračuje národní pivovar i v letošním roce. V březnu již představil limitku Farmhouse Ale uvařenou s minipivovarem Zlatá kráva. „Kromě toho letos na tuzemský trh uvedeme plechovkové pivo Redix a ve spolupráci s Mattoni 1873 představíme sudové BirGo, a to v nejúspěšnější příchuti mango-limetka. Chystáme se také investovat do vlastního rozvoje, například výstavby fotovoltaické elektrárny či rozšíření stávající kapacity varny," doplnil Dvořák.

V rámci projektu Pivovar otevřený a zelený, který byl představen začátkem tohoto roku, by se v následujících letech měl zaměřit na komplexní rozvoj celého pivovarského areálu včetně návštěvnického centra. To by v budoucnu mohlo pojmout až 200 tisíc návštěvníků ročně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějovický Budvar

Štítky Budějovický Budvar, pivo, České Budějovice, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní rok pro Budějovický Budvar. Uvařil nejvíce piva v historii, vzrostly i tržby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.