Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový trend v investování pomáhá dělat náš svět o něco lepším

PR článek

Česká populace stárne. Mezi výzvy, které tento trend přináší, patří dostupnost pečovatelských služeb, bydlení, finanční zajištění, pocit bezpečí, ale například i osamělosti. Bohužel je pravdou, že na tento stav není naše společnost dostatečně připravena. Společensky angažované investice přispívají k řešení tohoto problému, před kterým naše společnost stojí.

Investice se sociálním přesahem

Evropa a s ní i Česká republika prochází demografickou změnou. Demografické stárnutí, při němž dochází k navyšování podílu starších osob v populaci, je způsobeno nejen poklesem porodnosti, ale i zvyšující se střední délkou života. Pojďme se podívat na konkrétní čísla: v roce 2018 bylo v České republice ve věkové kategorii 65+ 19,2% obyvatel, v roce 2019 19,8 %. V roce 2025 to bude 22,3 % a v roce 2050 bude v seniorním věku již téměř každý třetí obyvatel České republiky tzn. 29% obyvatel.

Kristian Bašta, předseda představenstva společnosti Invest Gate vysvětluje: „V roce 2017 se naše investiční a poradenská skupina rozhodla založit fond kvalifikovaných investorů právě proto, aby odpověděla na poptávku našich obchodních partnerů a přátel po investicích se společenským přesahem.“ Jeho kolega Petr Pokorný, pověřený zmocněnec fondu Invest Gate Funds, doplňuje: „Nejpřínosnější investice je ta, která poskytuje zajímavé zhodnocení a zároveň dokáže pomoci udělat svět o něco lepší. Naše výsledky ukazují, že to jde a mi to umíme.“

Projekty, které jsou důkazem, že investovat jde smysluplně

Už od roku 2019 si mohou rodiny, jejichž členy postihla neurodegenerativní choroba, vydechnout a svěřit své blízké odborné péči třebíčského, centra jež vybudoval a provozuje Invest Gate Funds. Jedná se o zařízení, které je považováno za jedno z nejmodernějších zařízení pobytových sociálních služeb v Kraji Vysočina.  Centrum je určeno pro klienty, kteří mají sníženou soběstačnost a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc a péči jiné osoby.

Právě probíhající výstavba IGF Senior Resortu Jince, který nabízí dostupné residenční bydlení pro seniory se všemi potřebnými službami a byl navržen s ohledem na budoucí uživatele, je dalším projektem, na kterém tým Invest Gate Funds pracuje.

Investice do Invest Gate Funds nabízejí udržitelnou míru rizika a zajišťují atraktivní zhodnocení investic. Díky nadstandardní expertíze v oblasti ekonomie zakladatelů tohoto fondu a tendenci přicházet s neotřelými řešeními se podařilo vybudovat systém investic soukromých investorů, kde investice jsou primárně podepřeny nemovitostmi a výnos je generován právě jejich hodnotou a výnosem z nabízené služby. Výnos fondu se za poslední tři roky pohybuje přes 7 % ročně. Důležitým faktorem je ta skutečnost, že fond vlastní reálná aktiva, tedy jak uvádí Petr Pokorný: „Fond vlastní samotnou cihlu, tedy nemovitost, kde je sociální služba provozována“.

„K budování sítě Care Center a Senior Resortů přistupujeme zodpovědně a uvědomuje si, že se jedná o běh na dlouhou trať. Nejsme fanoušky zbrklých kroků. Nechceme jen rychle postavit, prodat, vydělat. Chceme vybudovat plnohodnotnou síť kvalitních sociálních služeb a dostupného, ale kvalitního, rezidenčního bydlení pro seniory,“ vysvětluje Kristian Bašta.

Naše srdce bije především na jihu Čech

Neboť zakladatelé investiční skupiny Invest Gate stojící za vznikem Invest Gate Funds jsou v pravdě Jihočechy, hledali investiční příležitost na rozšíření sítě Care Center a Senior Resortů i na jihu Čech. Odpověď nalezli opravdu ideální v lázeňském městě Třeboň. S ohledem na velikost pozemku, o rozloze přibližně 16 tisíc čtverečních metrů, je zde nasnadě propojení Care Centra a Senior Resortu v jeden komplex. Využít tedy plného potencionálu služeb Care Centra i pro obyvatele Senior Resortu a to vše za využití služeb, které proslulé lázeňské město a jeho lázně nabízejí.

Projekt IGF Care Centra a Senior Resortu Třeboň nyní čeká na územní a stavební rozhodnutí a do konce roku 2024 je v plánu zahájení výběrového řízení na generálního dodavatele stavby. Zahájení výstavby Care Centra a budovy Senior Resortu je plánované na jaro roku 2025. První klienty by tak Care Centrum mohlo přijmout již počátkem roku 2017.

IGF Care Centrum Třeboň bude mít kapacitu celkem 148 lůžek, 108 lůžek určených pro klienty s neurodegenerativními chorobami a 40 pro klienty s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní. IGF Senior Resort Třeboň nabídne residenční bydlení pro seniory v 72 jednotkách 1+kk a 2+kk o velikosti 30-60 m². V Senior Resortu najdeme také kavárnu ale i wellness. Součástí areálu bude odpočinkový park, ale je zvažován i polyfunkční objekt, který by dále mohl doplnit nabízené služby.

V rámci centra bude vyhrazen dostatečný prostor pro rehabilitaci a v plánu je také spolupráce s třeboňskými lázeňskými zařízeními s cílem poskytnout budoucím klientům maximální servis. Bude se jednat o komplex za více jak půl miliardy korun.

S ohledem na demografické změny společnosti cílí Invest Gate Funds na zajištění důstojného života dnešních seniorů a podporuje přechod stárnoucí společnosti ke společnosti dlouhověkostní. Poptávka po sociálních lůžkách a kvalitním bydlení pro seniory výrazně převyšuje aktuální nabídku. Již nyní je jasné, že bez zapojení soukromého sektoru by byly sociální služby méně dostupné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Investice se sociálním přesahem, péče o seniory, Alzheimerova nemoc, roztroušená skleróza mozkomíšní, Třeboň, jihočeské srdce, společenské výzvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový trend v investování pomáhá dělat náš svět o něco lepším  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.