Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výrobní závod v Nišovicích (dnes už Vertiv) letos oslaví 30 let na trhu. Výroba na jihu Čech je třetí největší v celé Evropě

PR článek

Už 30 let na trhu oslaví v letošním roce firma Vertiv z Nišovic na Strakonicku. Společnost se zabývá výrobou kritické infrastruktury a obecně vybavení datových center. S jejich výrobky se člověk v běžném životě přímo nesetká, svět už bez nich ale fungovat nemůže.

Společnost Vertiv slaví v letošním roce 30 let na trhu. „Nyní se primárně soustředíme na výrobu kritické infrastruktury, chladících systémů, rozvaděčů pro datová centra a obecně vybavení datových center. Teď momentálně pracujeme hodně na chlazení, protože liquid cooling je velkým trendem na trhu,“ vysvětluje jednatel společnosti Jan Kočí.

I přesto, že se s jejich výrobky v běžném životě nesetkáte, podle jednatele už by bez nich svět fungovat nemohl. „Servery, datová centra a podobně… nic z toho už nemůže fungovat bez chlazení, zjednodušeně řečeno bez těch skříní, které tady v Nišovicích vyrábíme,“ doplňuje.

Firma vyrábí důležité součástky pro společnosti jako Siemens nebo Telefonica. Jedním z největších klientů je společnost zabývající se rozvojem AI aplikací. „Boom umělé inteligence je určitě něco, co nás teď hodně zaměstnává. Čím víc se zvyšují nároky na výkon, tím se zvyšují i nároky na chlazení a tím máme my více práce,“ popisuje Kočí.

Závod v Nišovicích se zaměřuje na takzvanou „metal shopovou výrobu“. „Vyrábíme komponenty pro výrobu skříní do datových center a rozvodových chytrých zásuvek,“ upřesnil Kočí. Jihočeská pobočka společnosti, která je největším metal shopem v rámci Vertivu v Evropě, se tak sama stará o celý proces výroby až po montáž a elektromontáž.

Každý rok se také snaží investovat do rozvoje a nových technologií. „Za posledních 5 let se tady u nás proinvestovaly opravdu vysoké částky. Postavili jsme novou halu, máme nové ohýbací stroje a zavedli jsme sem novou výrobu chytrých zásuvek,“ prozradil.

A s novinkami to nebude jinak ani v letošním roce. „V letošním roce budeme instalovat robotickou ruku na broušení, abychom šli s dobou. Ve Vertivu budeme první v Evropě, kdo bude tyto robotické aplikace využívat. Budeme také instalovat automatickou optickou inspekci na výrobu PDUček,“ prozradil Kočí.

Firma s téměř čtyřmi sty zaměstnanci je třetí největší pobočkou v Evropě. V loňském roce se dokonce stala nejproduktivnějším závodem v Evropě. Nyní do Nišovic nabírají nové zaměstnance. „Naše vize do budoucna je určitě růst. Potřebujeme posilovat, a proto máme nyní několik desítek otevřených pozic, na které nabíráme nové zaměstnance. Plánujeme investice do infrastruktury a také do technologií, protože chceme jít s dobou,“ říká jednatel firmy.

Právě zaměstnanci jsou podle Jana Kočího jednou z nejdůležitějších součástí firmy. „Pro mě osobně jsou lidé ve výrobě velice důležití. Uvědomuju si, že na nich záleží, a že bez nich bychom nebyli schopni nic vyrobit. Jsem přesvědčen o tom, že lidé, kteří k nám přijdou, jsou u nás spokojení. Já osobně si zakládám na „open door“ politice, takže kdykoliv někdo něco potřebuje, má u mě dveře otevřené,“ doplňuje Kočí.

V letošním roce Vertiv oslaví 30 let od založení. „Proměnili jsme se z malé rodinné firmy do globální společnosti, která je obchodovatelná na burze, má své slovo a je, jak se říká, dobře zastoupená a zapsaná. Myslím, že je to obrovský milník,“ uzavírá jednatel firmy Jan Kočí. 

V dalším článku se dozvíte více o tom, co Vertiv dělá pro své zaměstnance, ale i různé organizace, o oceněních, která díky svému přístupu získal, nebo o Dni otevřených dveří, který v letošním roce chystají.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vertiv, Vertiv Czech, Nišovice, kritická infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobní závod v Nišovicích (dnes už Vertiv) letos oslaví 30 let na trhu. Výroba na jihu Čech je třetí největší v celé Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.