Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Děti se utkaly v soutěži mladých cyklistů. Prověřilo je dopravní hřiště nebo pravidla provozu

Osmdesát dětí z 16 základních škol z Českobudějovicka se utkalo v oblastní soutěži mladých cyklistů. Prověřilo je dopravní hřiště, jízda zručnosti nebo pravidla silničního provozu. Vítězi se nakonec staly děti z Církevní základní školy Rudolfovská a ze Základní školy L. Kuby.

Oblastní soutěž mladých cyklistů se koná každý rok a je rozdělena na mladší a starší žáky. V letošním ročníku se proti sobě utkalo 20 týmů, 16 starších a 4 mladší. Celkem se tak do soutěže zapojilo 80 dětí z českobudějovických základních škol.

Soutěž uspořádal Magistrát města České Budějovice spolu Policií České republiky, Městskou policií České Budějovice, Úřadem oblastního spolku Červeného kříže České Budějovice, Krajským úřadem Jihočeského kraje a Automotoklubem České Budějovice.

Děti soutěžily v několik disciplínách. „Máme tady dopravní hřiště, disciplína jízdy zručnosti. Poté budou psát pravidla silničního provozu pro cyklisty, naučí se také, jak zastavit tepenné krvácení nebo jak správně ošetřit drobné rány,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

„Na dopravním hřišti jsme kontrolovali, aby děti jezdili podle pravidel silničního provozu. Městská i státní policie kontrolovala, aby neudělali nějaký přestupek, aby zastavovali na stopce nebo nejezdili na červenou,“ uvedl Krajský koordinátor Besip Václav Kovář.

Vítězi oblastního kola se staly děti z Církevní základní školy Rudolfovská a ze Základní školy L. Kuby. Postoupily tak do krajského kola, které se koná na konci června v Táboře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky děti, cyklisté, soutěž, dopravní hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti se utkaly v soutěži mladých cyklistů. Prověřilo je dopravní hřiště nebo pravidla provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.