Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Písek má první legální plochu pro grafitti, zdobí jí díla odkazující na Františka Křižíka

První legální graffiti vzniká v jihočeském Písku na protihlukových zdech u autobusového nádraží v Písku. Šedá plocha betonových zdí se tak nyní díky práci umělců mění v galerii, jejíž díla jsou inspirovaná Františkem Křižíkem. Zeď budou krášlit zhruba rok, poté je nahradí nové.

Protihlukové zdi u supermarketu Lidl v Nádražní ulici jsou první legální plochou pro graffiti ve městě. Svými díly ji zdobí umělci spojení s českobudějovickým spolkem Pro City Art, který město požádal o možnost plochu pro tyto účely využít. 

„Pokud veřejnost takto vyzdobenou plochu kladně přijme, mohli bychom pouličním umělcům poskytnout i další,“ řekl písecký starosta Michal Čapek.

Poznamenal také, že rada města souhlasila s využitím zdí pro graffiti za podmínek, že díla nebudou propagovat násilí, drogy, zbraně, obsahovat rasistické a urážlivé nápisy a nebudou v rozporu s dobrými mravy. Nemohou být používány pro reklamní a politické účely a nesmí poškozovat dobré jméno města Písek. 

„Právě vznikající dílo je inspirované Františkem Křižíkem a bude na protihlukové zdi zhruba rok, poté ho nahradí nové,“ doplnila mluvčí města Petra Měšťanová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Písek

Štítky Písek, grafitti, legální plocha, František Křižík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek má první legální plochu pro grafitti, zdobí jí díla odkazující na Františka Křižíka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.