Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Písek má první legální plochu pro grafitti, zdobí jí díla odkazující na Františka Křižíka

První legální graffiti vzniká v jihočeském Písku na protihlukových zdech u autobusového nádraží v Písku. Šedá plocha betonových zdí se tak nyní díky práci umělců mění v galerii, jejíž díla jsou inspirovaná Františkem Křižíkem. Zeď budou krášlit zhruba rok, poté je nahradí nové.

Protihlukové zdi u supermarketu Lidl v Nádražní ulici jsou první legální plochou pro graffiti ve městě. Svými díly ji zdobí umělci spojení s českobudějovickým spolkem Pro City Art, který město požádal o možnost plochu pro tyto účely využít. 

„Pokud veřejnost takto vyzdobenou plochu kladně přijme, mohli bychom pouličním umělcům poskytnout i další,“ řekl písecký starosta Michal Čapek.

Poznamenal také, že rada města souhlasila s využitím zdí pro graffiti za podmínek, že díla nebudou propagovat násilí, drogy, zbraně, obsahovat rasistické a urážlivé nápisy a nebudou v rozporu s dobrými mravy. Nemohou být používány pro reklamní a politické účely a nesmí poškozovat dobré jméno města Písek. 

„Právě vznikající dílo je inspirované Františkem Křižíkem a bude na protihlukové zdi zhruba rok, poté ho nahradí nové,“ doplnila mluvčí města Petra Měšťanová.

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky Písek, grafitti, legální plocha, František Křižík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek má první legální plochu pro grafitti, zdobí jí díla odkazující na Františka Křižíka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.