Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Město hledá zhotovitele Slunečního ostrova. Stavba začne v září

Už v září letošního roku by se měla začít proměňovat tvář pravého břehu Vltavy u náplavky pod Dlouhým mostem. Město tady začne stavět plánovaný projekt Slunečního ostrova. Rada města na svém posledním jednání vypsala výběrové řízení na zhotovitele. Hotovo má být v červnu 2025.

Místo, které má přiblížit řeku lidem a nabídnou další místo k rekreaci. Tak by se dal popsat projekt Slunečního ostrova, který začne už v letošním roce vznikat na pravém břehu Vltavy u náplavky pod Dlouhým mostem.

Projekt vznikl už za bývalého vedení radnice a je součástí strategické studie Město a voda, kterou navrhnul Atelier 8000.

„Máme kompletně hotová všechna stavební povolení a máme dohodu s Povodím Vltavy. Vypsali jsme výběrové řízení na zhotovitele a předpokládáme, že během léta vybereme,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Povodí Vltavy od loňského roku pracuje na zpevňování břehů řeky, na ně má podle Maroše navázat právě budování Slunečního ostrova. „Předpokládáme, že naše práce začnou v září 2024 a v červnu 2025 bychom chtěli skončit, abychom vlastně prázdniny příštího roku už na tom Slunečním ostrově mohli strávit,“ okomentoval.

Vzniknout tady mají dva ostrovy, jeden více pobytový a druhý spíše přírodní. Podle původních plánů tady měly být ostrovy tři. Stavba podle města nijak neomezí provoz na frekventované cyklostezce. „Stavba se bude týkat části, která je dneska břehem, tam se to vyhloubí a vznikne tam takové rameno vody, přes které se pak lidé dostanou na dva ostrovy,“ vysvětlil Maroš.

Předpokládané náklady jsou kolem 35 milionů korun. Vedení města ale věří, že se podaří vysoutěžit nižší částku. „V poslední době se nám děje, že ty nabídkové ceny dostáváme minus 10 až 20 procent pod tu předpokládanou projektantskou cenu. Uvidíme, jak to bude v tomto případě,“ uzavřel náměstek primátorky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Atelier 8000

Štítky Sluneční ostrov, Město a voda, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město hledá zhotovitele Slunečního ostrova. Stavba začne v září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.