Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Herec Martin Hruška náhle zemřel. Diváci ho znali z Jihočeského divadla i televizních seriálů

V pátek 7. června náhle zemřel herec Martin Hruška, bylo mu 56 let. Tento rodák z Budějovic byl v současné době členem souboru Divadla pod Palmovkou v Praze, avšak dlouhá léta působil také v Jihočeském divadle. Byl známý i z televizních seriálů, jako jsou Policie Modrava, Ulice a Krejzovi. Uznání získal také v dabingu.

Jak jako první uvedl Českobudějovický deník, umrtí Martina Hrušky na svém facebookovém profilu potvrdilo Jihočeské divadlo. ‚‚Plakat znamená zmenšit hloubku zármutku - tato slova Williama Shakespeara plně vyjadřují stav našich duší z tragické zprávy nad včerejším náhlým úmrtím drahého hereckého kolegy a někdejšího šéfa činohry Jihočeského divadla Martina Hrušky," napsali zástupci divadla na sociální síť.

Martin Hruška pocházel z Českých Budějovic. Studoval herectví na Pražské konzervatoři a v roce 1987 začal působit v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech. Mezi lety 1991 a 1993 se věnoval studiu Divadelní vědy na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V roce 1993 se stal významným členem činoherního souboru Jihočeského divadla. Spolu se svými vrstevníky vytvořil v 90. letech různorodou, ale velmi soudržnou hereckou skupinu, jak uvádí Jihočeské divadlo. Byl nejen talentovaným hercem, ale také schopným režisérem. Jeho kreativita a dramaturgická odvaha výrazně obohatily tehdejší repertoár Jihočeského divadla. Během svého více než desetiletého působení v tomto divadle ztvárnil přes 50 jevištních rolí. Jeho další herecká kariéra pak byla spjata s Divadlem pod Palmovkou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeské divadlo

Štítky Martin Hručka, divadlo, seriály, úmrtí, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herec Martin Hruška náhle zemřel. Diváci ho znali z Jihočeského divadla i televizních seriálů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.