Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Na Česko se ženou velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Velmi silné bouřky mají v pátek odpoledne a večer zasáhnout téměř celou Českou republiku. Doprovázet je bude silný vítr, vyskytnout se mohou i kroupy a přívalové deště. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha meteorologů před velmi silnými bouřkami se týká celé České republiky, kromě Karlovarského a Plzeňského kraje, kde mají být bouřky pouze silné. Do Česka mají dorazit mezi páteční 14 a 20 hodinou. 

„Očekáváme výskyt velmi silných bouřek doprovázených nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu, většími kroupami a přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny i kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách nebo kombinaci s deštěm může ojediněle napršet i kolem 70 mm. Intenzivní srážky mohou způsobovat lokální zatopení, rychlý odtok vody z krajiny a prudké rozvodnění menších vodních toků," uvedli meteorologové ve výstraze. 

Přes den mají navíc v Jihočeském kraji panovat vysoké teploty, které mohou na mnoha místech překročit až 31 stupňů Celsia. Kolem 25 stupňů by se teploty měly udržet i v pondělí, v další části příštího týdne mírně vzrostou. Nebe bude většinou polojasné, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle objevit přeháňky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstraha, počasí, meteorologové, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Česko se ženou velmi silné bouřky, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.