Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Síť mlžítek a mlhopítek se v Budějovicích rozšiřuje

PR článek

Obyvatelé krajského města mohou nově využívat další mlžítka a mlhopítka. Tentokrát přibyly například na náměstíčku u Juvelu nebo ve Stromovce, kde je nainstalovala společnost ČEVAK ve spolupráci s Městem České Budějovice.

Návštěvníci různých českobudějovických lokalit se tak mohou napít či osvěžit vodní mlhou. „Poslední roky vnímáme, že máme rekordně teplé měsíce a myslím, že léta horká zůstanou. Našim cílem proto je maximálně ochladit veřejný prostor – proto pítka a mlžítka,“ zdůvodnil instalaci těchto prvků náměstek primátorky Michal Šebek. Z nových vodních atrakcí mají radost nejen děti, ale i dospělí, kteří se mohou v letních dnech osvěžit.

„Mlžítka se automaticky spouštějí při dosažení 20 nebo 22 °C, v tu chvíli kolem sebe rozprašují vodu, případně si je můžete zapnout tlačítkem,“ doplnil Radim Rouče, ředitel pro strategický rozvoj společnosti ČEVAK.

„V tomto rozšiřování budeme dál pokračovat. Inspirujeme se i ve světě, jaké existují technologie, které bychom mohli přenést i sem,“ představil plány radnice Michal Šebek.

Kromě výše zmíněných míst najdete osvěžení i náměstí Přemysla Otakara II., na Sokolském ostrově, v parku Dukelská či na Mariánském náměstí. Během tohoto jara a léta vzniklo či ještě vznikne 7 nových mlžítek a mlhopítek. „Tenhle rok jsme směřovali tam, kde je to technologicky nejednoduší.  Musíme se podívat, jak jsou dostupné trasy vody. Druhé kritérium jsou množství a pohyb lidí v lokalitě,“ dodal Michal Šebek. Mlžítka a mlhopítka jsou v Českých Budějovicích v provozu od 1. května do konce léta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, město, mlžítka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Síť mlžítek a mlhopítek se v Budějovicích rozšiřuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.