Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rako otevřelo v Borovanech nejmodernější linku na výrobu keramických obkladů. Jejich výrobky znají po celém světě

PR článek

Už 140 let funguje společnost LASSELSBERGER s.r.o. na českém trhu pod značkou RAKO. Specializuje se na výrobu keramických obkladů a v červenci otevřela v jihočeských Borovanech jeden z nejmodernějších závodů v rámci skupiny a Evropy.

Společnost LASSELSBERGER je jediným výrobcem keramických obkladů a dlažeb v České republice. Jejich výrobky můžete znát z prostředí pražské restaurace Café Imperial nebo z Obecního domu, Vily Tugendhat v Brně nebo newyorského tunelu Holland. Referencí z celého světa je ale celá řada. Výrobky RAKO znají nejen v Evropě a ve Spojených státech, ale i v Kanadě a Austrálii.

„V loňském roce jsme prodali více než 20 milionů metrů čtverečních. To je plocha, které odpovídá bezmála 3000 fotbalových hřišť. Zhruba dvě třetiny celkové produkce jdou na export, v tuzemsku zůstává méně než jedna třetina. V pěti výrobních závodech Chlumčany, Lubná u Rakovníka, Horní Bříza, Podbořany a Borovany pracuje v současnosti 1200 zaměstnanců,“ vysvětluje vedoucí personálního útvaru Jitka Vavříková.

Keramické obklady patří aktuálně mezi ty nejvyhledávanější. Důvodů je k tomu podle Vavříkové hned několik. „Jedná o přírodní materiál vhodný pro jakékoliv použití, do jakéhokoli prostoru, prostředí. Neuvolňuje žádné nebezpečné látky, je nehořlavý, udržitelný, odolný, trvanlivý, recyklovatelný a snadný k instalaci. Povrch keramických obkladů lze snadno udržovat v hygienické čistotě. Navíc umožňuje propojovat interiér s exteriérem jak po stránce technické, tak designové,“ vysvětluje.

Velmi oblíbené jsou obklady kombinované s designem kamenů, dřeva nebo betonu. Jednoznačně trendy jsou nyní velké formáty. A právě na jejich výrobu se od července soustředí nová, zcela modernizovaná, výrobní linka v Borovanech na Českobudějovicku.

„Nová linka je pro společnost obrovským krokem v keramické technologii, formátech, kapacitě linky a technice výroby jako takové. Kdo chce vidět průmyslovou digitalizaci a automatizaci 4.0., je vítán ve výrobním závodě v Borovanech,“ popisuje vedoucí personálního oddělení. Modernizace linky se díky investici 1,450 miliardy korun zařadila mezi největší a naprosto unikátní ve skupině LASSELSBERGER a v Evropě.

„Je to také krok v kompletní automatizaci keramické výroby, tak jak by mohla vypadat v krátkém budoucnu. Automatizovaná, čistá, ekologická. S využitím veškerých odpadů výroby zpět, minimalizací spotřeby zdrojů včetně spotřeby energií, kompletním odprášením a zbavením látek zpět do ovzduší,“ doplňuje Vavříková.

Od července v Borovanech lisují unikátní formát 120x240 centimetrů, který následně řežou i na menší žádané formáty 60x60, 60x120, 120x120 centimetrů. „A samozřejmě vyrábíme desky v keramice zvané „slabs“ 120x240 centimetrů v tloušťce pouze 6 milimetrů,“ dodala Vavříková.

Nová linka umožnila společnosti vytvořit v Borovanech přibližně 40 nových pracovních míst napříč výrobou, údržbou a logistikou. „Z probíhajících pohovorů máme odezvy, že výhodou našeho provozu je především to, že se jedná o plně automatizovanou výrobu, z pohledu zaměstnance se tak jedná převážně o dohledovou činnost,“ popsala Vavříková.

Rako je už dlouhá léta stabilním zaměstnavatelem pro Borovany a okolí. Nabízí nejen moderní zázemí, ale i kvalitní závodní stravování a bohatý benefitní program. „Zde se bavíme již o položkách jako 13. plat nebo roční budget na dovolenou ve výši 15 900 korun. Stabilní zaměstnanci se mohou těšit na peněžité odměny při pracovních výročích,“ uzavřela vedoucí personálního útvaru Jitka Vavříková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Rako, keramika, obklady, keramické obklady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rako otevřelo v Borovanech nejmodernější linku na výrobu keramických obkladů. Jejich výrobky znají po celém světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.