Počasí dnes17 °C, zítra24 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Město přidává další koupací mola na řeku. Užít si je mohou lidé v Českém Vrbném

Několik nových mol si mohou Budějčáci užívat na březích řek v Českých Budějovicích a okolí. Jedno nové přibylo u sportovního areálu u cyklostezky směrem do Hluboké nad Vltavou a dvě mola nechalo město umístit u kempu v Českém Vrbném.

Koupací mola nechalo ve městě instalovat už minulé vedení radnice. První mohli lidé využívat například u Meteoru, Lučního jezu, Voříškova dvora nebo nad Malým jezem. Mola se velmi rychle dostala do obliby všech Budějčáků. 

I proto se jejich počet začal postupně rozšiřovat. V letošním roce nechalo vedení města přidat mola na dvě místa. „Abychom lidem pobyt u vody více zpříjemnili, tak stále pracujeme na instalaci nových koupacích mol. Jedno nové molo bylo tedy instalováno ve Sport Areálu Vltava, další dvě u kempu v Českém Vrbném,“ prozradil náměstek primátorky Michal Šebek (ODS).

Město hledá zhotovitele Slunečního ostrova. Stavba začne v září

Už v září letošního roku by se měla začít proměňovat tvář pravého břehu Vltavy u náplavky pod Dlouhým mostem. Město tady začne stavět plánovaný projekt Slunečního ostrova. Rada města na svém posledním jednání vypsala výběrové řízení na...

Celý nápad vznikl díky strategické studii Město a voda, který má přiblížit řeku obyvatelům město. V rámci projektu má vzniknout například Sluneční ostrov, který kompletně promění tvář pravého břehu Vltavy a nabídne další místo k rekreaci. Jeho stavba má začít už v září letošního roku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky město, České Budějovice, koupací mola, voda, město a voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město přidává další koupací mola na řeku. Užít si je mohou lidé v Českém Vrbném  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.