Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kaufland podpoří sousedské slavnosti, novou skluzavku či zvelebení komunitní zahrady

PR článek

S otevřením nové prodejny Kaufland předloni odstartoval grantový program Milion pro České Budějovice a okolí. Po třech letech ve spolupráci s Nadací Via ukončil poslední ročník svého grantového programu v našem městě. Seznamte se s projekty, které byly podpořeny v letošním roce.

Kaufland se v Českých Budějovicích chce prezentovat nejen svojí novou moderní prodejnou s ekologickými prvky jako je například zelená střecha či vsakování dešťové vody, ale také jako dobrý soused. Proto již třetím rokem podpořil komunitní život a aktivní občany v Českých Budějovicích a blízkém okolí.

Společně s Nadací Via vybral k podpoře Kaufland letos hned 5 komunitních projektů, které výrazně oživí město. Na co se můžete těšit? Spolek sousedů z Havlindy otevře díky grantu pro obyvatele klubovnu pro pořádání menších pravidelných akcí, které budou skvělou příležitostí pro setkávání místních obyvatel. Těšit se můžete například na tvořivé dílny pro děti i seniory, bazárky a další zajímavé workshopy.

Společně s Nadací Via vybral k podpoře Kaufland letos hned 5 komunitních projektů. Jedním z nich je sousedská klubovna v Havlindě. 

Zvelebit část zanedbané zahrady ve vnitrobloku Kláštera Petrinů se rozhodlo rodinné centrum Petrklíč, které zde s pomocí komunity vysází jedlé a okrasné keře včetně trvalek, a kromě toho umístí za finance z grantu do zahrady i herní prvky pro děti, lavičky pro rodiče, a dokonce i mobilní grilovací místo. Těšit se můžete rovněž na 3 sousedská setkání, která mají za cíl prohloubit vztahy místních obyvatel a posílit komunitu.

Zvelebit část zanedbané zahrady ve vnitrobloku Kláštera Petrinů se rozhodlo rodinné centrum Petrklíč.

V bývalých Žižkových kasárnách to již pár let žije a místní ze spolku Žižkárna mají s prostorem další velké plány. Za finance, které utržili z grantu se chystají vytvořit relaxační místo se sezením z palet včetně herních prvků pro děti v podobě dřevěného domečku a skluzavky. Na pomalování nábytku se navíc bude podílet veřejnost a jistě se bude jednat o velkolepé dílo.

Podporu získal také projekt Žižkárna lidem.

Zapište si do svých kalendářů datum 28. srpna, kdy si pro vás Charita České Budějovice připraví na Sokolském ostrově celodenní program, který bude zahrnovat aktivity pro děti i dospělé. Těšit se můžete na tvůrčí dílny, piknik, opékání či zajímavé přednášky a workshopy. Nebude chybět ani fotokoutek či malování na obličej. Charita pořádala podobné akce i v minulosti, ale zaměřovali se především na své klienty, nyní mají za cíl rozšířit tyto akce pro širokou veřejnost a propojit tak různé sociální skupiny.

Charita České Budějovice připraví na Sokolském ostrově celodenní program, který bude zahrnovat aktivity pro děti i dospělé.

A v neposlední řadě byl v rámci letošního grantu podpořen sportovní klub Meťák, který uspořádal turnaj v pétanque a výtěžek z turnaje v podobě dobrovolného vstupného věnoval nadaci BeTCS Be Trecher-Collins, neboť v místním florbalovém oddílu trénuje dívka s touto nemocí. V druhé polovině srpna se můžete těšit na druhou sousedskou akci s promítáním filmu a grilováním.


Společně s Nadací Via vybral k podpoře Kaufland letos hned 5 komunitních projektů, které výrazně oživí město.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Kaufland, podpora, České Budějovice, milion korun, projekty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaufland podpoří sousedské slavnosti, novou skluzavku či zvelebení komunitní zahrady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.