Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V deseti letech jde psí šampion do důchodu. Button je prostě borec, říká jeho páníček

V deseti letech se služební pes Button odebírá do zaslouženého důchodu. Úřadující mistr republiky celní správy má na kontě mnoho úspěchů. Během kariéry si připsal přes dvě stovky zásahů.

Služební pes Button je ovčák malinois. Je šampionem mistrovství Celní správy ČR ve vyhledávání drog z roku 2022. Na konci června odešel do zaslouženého důchodu. A to po deseti letech u policie. Většina jeho kolegů přitom končí kariéru dříve.

„Vše záleží na zdravotním stavu a testech konkrétního psa a také na tom, zda je schopen opravdu makat, protože ve službě musí prostě fungovat,“ uvedl psovod praporčík Jiří Toman.

I on kariéru u policie v červnu ukončil. Toman se se svým svěřencem Buttonem na již zmiňovaném mistrovství celní správy stal absolutním vítězem. „Button je prostě borec, proto mohl sloužit takhle dlouho a myslím, že se rozloučil se službou v nejlepším světle,“ doplnil slova chvály na svého čtyřnohého svěřence Toman.

Kromě úspěchů v soutěžích se může Button chlubit i mnohými pracovními úspěchy.  Během služby si připsal 234 záchytů různých drog od amfetaminu, metamfetaminu, extáze, hašiše, kokainu, efedrin nebo marihuany, ale také látek pro výrobu drog. „To vše o celkové hmotnosti 48,657 kilogramu,“ uvedl mluvčí celní správy Radek Kréda.

Toman na závěr připomněl, že Button odchází do pracovního důchodu stále jako úřadující mistr republiky celní správy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa Jihočeského kraje

Štítky celní správa, policejní pes, button, důchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V deseti letech jde psí šampion do důchodu. Button je prostě borec, říká jeho páníček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.