Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Konec léta na Jihočeské univerzitě oživí 32. ročník Letní školy slovanských studií

PR článek

V pondělí 12. srpna 2024 bude na půdě Filozofické fakulty JU zahájen 32. ročník Letní školy slovanských studií, na kterém se opět setkají cizinci z celého světa se zájmem o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu. Třítýdenní intenzivní kurz, který se vždy koná na přelomu srpna a září, pořádá Ústav bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity (JU) v Českých Budějovicích.

Letní škola slovanských studií (LŠSS) je určena především pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky. Na letní škole jsou ale samozřejmě vítáni i všichni zahraniční zájemci o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu. Kurz je určen jak pro úplné začátečníky, tak pro středně pokročilé i zdatnější uživatele češtiny.

Letošního ročníku se zúčastní 46 cizinců například z Francie, Německa, Itálie, Velké Británie, Polska, Ukrajiny i Japonska, kteří se chtějí naučit nebo si vylepšit češtinu. Někteří studenti se LŠSS účastní dokonce opakovaně. Účastníci kurzu společně s lektory a ostatními kolegy budou po dobu tří týdnů pronikat do tajů češtiny díky jazykové výuce, která zahrnuje procvičování gramatiky, výslovnosti a četby, ale i díky doprovodnému programu. Letní škola slovanských studií není jen o intenzivním procvičování v učebnách FF JU, jelikož v rámci kurzu mohou jeho účastníci vybírat i z pestré nabídky exkurzí a kulturních akcí. Program zahrnuje například návštěvu Jihočeského muzea v Českých Budějovicích, Jihočeské vědecké knihovny, Alšovy jihočeské galerie a pivovaru Budvar, dále výlety po jižních Čechách (Český Krumlov, Jindřichův Hradec). Účastníci letní školy se tak v jejím průběhu seznámí nejen s jazykem, ale s českou kulturou obecně.

LŠSS má na JU dlouhou tradici, za celou dobu její existence se jí zúčastnila více než tisícovka zájemců o studium češtiny. LŠSS se v letošním roce na Filozofické fakultě (FF) JU bude konat od 11. srpna 2024 do 2. září 2024, přičemž slavnostní zahájení proběhne v pondělí 12. srpna 2024 od 10 hodin v budově FF JU (České Budějovice, Branišovská 1645/31 a, posluchárna P1). Více informací můžete nalézt na webových stránkách FF JU.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeská univerzita, České Budějovice, letní škola, slovenské studia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec léta na Jihočeské univerzitě oživí 32. ročník Letní školy slovanských studií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.