Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Č. Budějovice v létě investují desítky milionů korun do modernizace škol

České Budějovice během léta investují desítky milionů korun do modernizace základních a mateřských škol. Nejnákladnější je projekt snížení energetické náročnosti budovy mateřské školy Větrná za více než 62 milionů korun bez daně.

"Naším cílem je, aby všechny školy zřizované městem byly dobře zařízené. A nehovořím pouze o pomůckách, zaměřit se chceme i na technický stav budov, například na rozvody či elektroinstalace," uvedl první náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). Podle něj byly základní a mateřské školy podfinancované, proto jsou investice města v tomto volebním období vyšší.

Mateřská škola Větrná se dočká zateplení sedmi objektů, které byly postaveny v polovině sedmdesátých let minulého století. Součástí je i nová elektroinstalace, vzduchotechnika a chlazení s tepelnými čerpadly, střechy budov budou zatepleny. Modernizace za více než 62 milionů korun bez daně začala letos v dubnu, stavební práce skončí na podzim roku 2025.

Na pozemcích ZŠ a MŠ L. Kuby v Rožnově vznikne nové víceúčelové hřiště. "Stavba zahrnuje hlavní hrací plochu s běžeckou dráhou, dále pak sektory pro skok daleký a vrh koulí a samostatné hřiště pro míčové hry. Škola měla velký zájem, aby tam vzniklo moderní zázemí pro školáky, ale i předškoláky a my jim tak vycházíme vstříc," uvedl Maroš. Dodal, že investice přesahuje pět milionů korun. Podle vedení školy budou nová sportoviště využívat také sportovní kluby, hotovo by mělo být na konci srpna.

Modernizace čeká i školní atrium v ZŠ a MŠ Kubatova, kde po odstranění stávajících prvků vznikne nový přístřešek z ocelové konstrukce. Prostory, které mohou žáci využít k oddychu, budou zahrnovat také okrasné stromy a keře a prvky k sezení. Projekt bude stát více než devět milionů korun.

Elektroinstalaci zrekonstruují řemeslníci v základních školách Čéčova a Dukelská, každý z projektů bude stát více než pět milionů korun. V mateřské škola Sedmikráska v Suchém Vrbném začaly na začátku prázdnin práce na odstranění vlhkosti ve dvou sklepních místnostech. Předpokládaná investice je 1,4 milionu korun bez daně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, základní, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Č. Budějovice v létě investují desítky milionů korun do modernizace škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.