Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V táborské zoo přibyla trojice pávů korunkatých, jedna ze samic sedí na vejcích

V táborské zoologické zahradě přibyla trojice pávů korunkatých. Ptáci pocházející z Indie a Srí Lanky se po staletí chovají v zámeckých parcích. Skupina se brzy rozroste, jelikož jedna ze samic sedí na vejcích.

„Aktuálně máme skupinu tří pávů – jednoho samce a dvě samice, ale to už brzo platit nebude. Jedna ze samic totiž zrovna sedí na vejcích, takže každým dnem čekáme na nové přírůstky. Do budoucna bychom chtěli paví hejno ještě více rozšířit," řekl ředitel zoologické zahrady Evžen Korec. Zoo Tábor je největší soukromá zoologická zahrada v Česku, jejím hlavním posláním je ochrana a chov ohrožených druhů zvířat.

Páv korunkatý žije nejčastěji ve skupinách s jedním samcem a několika samicemi, dožívá se 15 až 20 let. Jde o všežravce živící se převážně semeny, rostlinami, hmyzem a jinými bezobratlými. Pochází z Indie a Srí Lanky, kde se nejvíce zdržuje v listnatých lesích, křovinách i travnatých prostorech. Už po staletí se chová v zámeckých parcích a zahradách, do Evropy se dostal už ve starověku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, příroda, zoo, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V táborské zoo přibyla trojice pávů korunkatých, jedna ze samic sedí na vejcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.