Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skvělých 20 let MAS Vltava je výzvou do budoucnosti

PR článek

Území Místní akční skupiny (MAS) VLTAVA se rozkládá v severní části okresu České Budějovice, sousedí s okresy Písek a Tábor. Oblast s přibližně 14 tisíci obyvateli je spravována městem Týn nad Vltavou, které leží poblíž soutoku Vltavy s Lužnicí. Raritou je, že území MAS VLTAVA je totožné se správním územím ORP Týn nad Vltavou.

Již 20 let se MAS VLTAVA snaží naplňovat cíle, které si stanovila při svém vzniku v roce 2004. Za dobu svého působení se jí podařilo rozdělit přibližně 107 milionů korun  z evropských zdrojů a podpořit tak 179 projektů místních podnikatelů, zemědělců, NNO, obcí a jejich příspěvkových organizací. MAS VLTAVA se také dlouhodobě významně angažuje v sociální oblasti. Od roku 2003 se na území Vltavotýnska strategicky plánuje, i díky MAS se postupně zvyšuje kvalita poskytovaných služeb a rozvíjí spolupráce mezi poskytovateli na Vltavotýnsku.

Jedním z významných projektů, které MAS VLTAVA podpořila v sociální sféře, byla i výstavba a provoz Komunitního centra Vltavotýnska. Komunitní centrum se stalo pro vltavotýnskou komunitu místem setkávání, sociální podpory a vzdělávání. Konají se zde různé kulturní akce a veřejná projednání k místní problematice.

Další oblastí, kterou MAS VLTAVA podporuje, je místní akční plánování na základních a mateřských školách v ORP Týn nad Vltavou. Od roku 2015 tak přišlo do škol přes 17 milionů korun na podporu dalšího vzdělávání pedagogů, konání školních i mimoškolních akcí a kroužků pro děti a žáky. Bližší informace o tomto a dalších vlastních projektech najdete na stránkách skupiny

V neposlední řadě pomohla MAS zpracovat žadatelům přibližně 150 žádostí do grantových programů Jihočeského kraje, což znamenalo 6,7 milionu korun, které se podařilo získat pro území Vltavotýnska. Příklady podpořených projektů ze strany MAS Vltava naleznete na tomto odkazu

Do programu Nová zelená úsporám Light pro nízkopříjmové skupiny obyvatel asistovala MAS při podání 83 projektů s dotací ve výši 5, 8 milionu korun. Finance se využili například na zateplení, výměnu oken a dveří nebo fotovoltaiku.

Nyní má MAS VLTAVA připraveno k rozdělení 34 milionů korun pro projekty do IROP (Integrovaný regionální program), SP SZP (Strategický plán Společné zemědělské politiky), OP TAK (Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost) nebo OPZ+ (Operační program Zaměstnanost +).

Bližší informace o činnosti MAS VLTAVA včetně kontaktů lze najít na těchto webových stránkách

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MAS, Vltava, rozvoj, region

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělých 20 let MAS Vltava je výzvou do budoucnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.