Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jihočeský policista uspěl na mistrovství Evropy v karate. Získal dvě stříbrné medaile

Úspěšný evropský šampionát v karate mají za sebou jihočeští policisté. Martin Hermann, který pracuje jako instruktor služebních příprav jihočeského policejního ředitelství, a který v roce 2021 zvítězil v anketě Policista roku, získal rovnou dvě stříbrné medaile.

Na 14. mistrovství Evropy v karate, které se v polovině října konalo v polské Varšavě, vyrazil Martin Hermann jako člen týmu jihočeských karatistů s výpravou státní české reprezentace WUKF. Na šampionátu se proti sobě utkalo 1725 závodníků z 25 zemí světa. 

Český tým soutěžil hned v několika kategoriích. „V disciplíně kata týmů mužů, kategorie nad 34 let, vybojoval český tým ve složení Martin Hermann, Martin Sláma a David Šenkýř stříbrnou medaili,” popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.  

Čeští karatisté tak skončili za vítězným anglickým týmem. „V této disciplíně se hodnotí synchronizace všech členů týmu a samozřejmě technická bezchybnost zacvičené povinné sestavy složené z postojů, krytů, úderů a kopů,” vysvětlila mluvčí. 

Další stříbrnou medaili pak získal Martin Hermann v soutěži jednotlivců, v disciplíně kata muži v kategorii nad 50 let. Mluvčí doplnila, že úspěchů má Hermann na kontě mnohem víc. V roce 2021 například zvítězil v anketě Policista roku v kategorii Policejní sportovec. 

A tím úspěchy českého týmu nekončí. V kategorii nad 40 let vybojoval bronzovou medaili Martin Sláma. „Budějovický reprezentant Michal Strnad z oddílu SKP České Budějovice spolu s kolegy z oddílu Dragon Neratovice obsadili v kategorii kata tým muži kategorie do 36 let třetí místo a odvezli si tak bronzové medaile,” doplnila seznam úspěchů Štěpánka Schwarzová. 

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, karate, úspěch, mistrovství evropy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský policista uspěl na mistrovství Evropy v karate. Získal dvě stříbrné medaile  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.