Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Andělská aukce vynesla Arpidě skoro tři čtvrtě milionu

Prosinec bývá měsícem nejrůznějších dobročinných a charitativních akcí. Jednou z nich byl i šestý ročník Andělské aukce. V pondělí se v DK Metropol dražilo 40 obrázků dětí z centra Arpida. Oproti prvnímu ročníku v roce 2008 a vybrané částce 176 tisíc korun tentokrát získala Arpida 701 tisíc.

„Děkuji všem patronům obrázků, tradičním dražitelům, kteří s námi jsou u aukce od začátku, ale také novým příznivcům, jichž stále přibývá. Je mým velkým potěšením, že hlavní myšlenka této akce našla takového pochopení. Dražitelé skládají částky přímo pokladníkovi centra Arpida, není zde žádná třetí osoba, žádný účet. Kdo chce pomoci, pomáhá napřímo - a to je na tom to krásné,“ řekla organizátorka Martina Povišerová.

Bohužel se ale stále objevují lidé, kteří na akci tohoto druhu hledají nějakou senzaci. „Volal mi jeden z novinářů a chtěl stále vědět něco ze zákulisí. Byl zklamaný, když žádnou bombastickou informaci nedostal. Skutečně není nic dopředu domluveného, nevíme kolik má kdo v kapse, neptáme se, nepátráme. Asi to bude v dnešní době opravdu tak zvláštní, že necháváme volnost všem, kteří přijdou. Zda budou dražit, kolik budou dražit a zda přijdou příště. A světe div se, nám to vychází! Je smutné, že žijeme v době, kdy každý už hledá za nějakou akcí něco podvodného, domluveného,“ říká Martina Povišerová.

Darované peníze se použijí na finanční podporu činnosti centra Arpida, zejména na opravy a rekonstrukce budovy centra a jeho vybavení potřebnými pomůckami a zařízením. „Všem dražitelům, ale i organizátorům a sponzorům upřímně děkujeme a přejeme požehnané Vánoce a šťastný nový rok 2014,“ doplnil ředitel centra Arpida Marek Wohlgemuth.

Andělská aukce patří mezi nejúspěšnější charitativní události v jižních Čechách. Všech dosavadních šest ročníků dohromady vyneslo centru Arpidě více než tři miliony korun. Mezi patrony obrázků jsou známí jihočeští podnikatelé, ale i soukromé osoby. Vyvolávací ceny začínají okolo tisíce korun za jeden obrázek.

Zdroj: Tisková zpráva
Foto: Petra Vejskrabová

Štítky Andělská aukce, centrum Arpida, České Budějovice, DK Metropol, dražba, obrázek, Dům kultury Metropol, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andělská aukce vynesla Arpidě skoro tři čtvrtě milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.