Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Anheuser-Busch získal ochrannou známku BUD

Před pár dny se objevila informace, že americké pivo BUD může být prodáváno na pultech prodejen vedle stejné značky piva českého Budvaru. Belgický pivovarnický koncern Anheuser-Busch InBev ochrannou známku sice získal, pro Budějovický Budvar se však nic nemění.

Tribunál Evropské unie v Lucemburku rozhodoval v soudním sporu, ve kterém se Budějovický Budvar, n.p. snažil svému konkurentovi zabránit zápisu ochranné známky Společenství BUD už v lednu, ale Anheuser-Busch registraci ochranných známek BUD v Evropské unii získal.

„Rozhodnutí však nijak nenarušuje naše obchodní aktivity. Náš konkurent tímto rozhodnutím nezískal ani žádné nové možnosti k expanzi - v podstatě zůstává zachován současný stav,“ uvedla v tiskové zprávě Helena Votřelová, právnička Budějovického Budvaru.

„Náš konkurent, stejně jako my, už registrované ochranné známky BUD v řadě zemí Evropy měl a pro značku BUD usiloval o takzvanou komunitární ochrannou známku, která sice platí po celé Evropské unii, staré registrace ale nevymazává. Není to tak, že by komunitární ochranná známka zrušila známky, které byly v jednotlivých státech již registrované,“ vysvětlil Budějcké Drbně mluvčí Budvaru Petr Samec.

„Od ledna však nenastala žádná změna, konkurent pouze o této skutečnosti informoval až nyní po čtyřech měsících a prezentuje ji jako velké vítězství. Z praktického hlediska se ale nemění vůbec nic. Do zemí, ve kterých máme registrované ochranné známky, budeme pivo BUD vyvážet i nadále,“ dodal Petr Samec.

Globální spory o ochranné známky BUDWEISER a její varianty trvají už od roku 1907, tedy již více než 100 let.

Budějovický Budvar je v nich zvláště v posledních letech vysoce úspěšný. V letech 2000 až 2011 bylo definitivně ukončeno 124 soudních sporů a správních řízení, z nichž Budějovický Budvar vyhrál 88 případů a osm sporů skončilo smírem nebo remízou.

Štítky Budějovický Budvar, ochranná známka BUD, Anheuser-Busch InBev, ochranná známka, pivo, Evropská unie, Petr Samec, Lucemburk, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Žádná známka těm jejich slivkám nepomůže. Na Budvárek nikdo nemá....

Úterý, 21. května 2013, 12:25Odpovědět

Anheuser-Busch získal ochrannou známku BUD  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.