Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budvar prohrál spor o značku Bud, může se odvolat

Tribunál Evropské unie v Lucemburku rozhodl v soudním sporu, ve kterém se Budějovický Budvar snažil svému konkurentovi zabránit zápisu ochranné známky Společenství BUD, ve prospěch americké společnosti Anheuser-Busch.

Rozhodnutí bylo zcela opačné, než v prosinci 2008. Tehdy vydal v této kauze rozhodnutí plně ve prospěch Jihočechů.

„Nejsme z toho nadšeni. Protože ale verdikt není definitivní, po pečlivém prostudování rozsudku zhodnotíme naše šance na případnou změnu a zvážíme, zda v této věci podáme dovolání k Evropskému soudnímu dvoru,“ říká Mgr. Helena Votřelová, právnička Budějovického Budvaru.

„Toto rozhodnutí nijak nenarušuje naše obchodní aktivity v zemích Evropské unie. V zemích, ve kterých již máme registrované ochranné známky BUD, zůstávají tyto známky i nadále v platnosti,“ vysvětluje.

Známku BUD má Budějovický Budvar registrovánu například v České republice, na Slovensku, ve Spojeném království, Francii, Beneluxu a v Bulharsku.

„Náš konkurent tímto rozhodnutím nezískal ani žádné nové možnosti k expanzi - v podstatě zůstává zachován současný stav,“ dodává právnička.

Rozhodnutí se nijak netýká klíčových značek BUDWEISER a BUDWEISER BUDVAR.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, Anheuser-Busch, spor o značku Bud, prohra, Evropská unie, Lucemburk, Soudní dvůr Evropské unie, Benelux, Česko, Francie, Velká Británie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emanuel Janáček

Tribunál Evropské unie by rozhodl opačně, pokud by šlo o spor s Francií nebo Německem. Takhle si integritu nepředstavuji. Američani jsou jako virus, napadnout a ničit. Budvaru přeji hodně štěstí do dalších právních sporů s tou "nafoukanou bandou Džejárů".

Čtvrtek, 24. ledna 2013, 06:51Odpovědět

Zdeněk Solfronk

Jsem rád že evropské země drží spolu!!! vyhnal bych Američany s jejich pivkem na jejich kontinent, ale vzhledem k tomu že od dob zavedení víz Kanadou pro občany ČR se žádná se zemí EU za nás nepostavila a konec konců ani mi jsme jim víza nezavedli, je jasné že Česká Republika je bohužel považována za zemičku která si nechá vše líbit a to mně DOST VADÍ!!!!! Slušně psáno

Středa, 23. ledna 2013, 14:59Odpovědět

Budvar prohrál spor o značku Bud, může se odvolat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.