Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budvar uvádí na český trh nový hruškový cider Somersby

Budějovický Budvar se loni stal výhradním dovozcem jablečného cideru dánské značky Somersby. Zájem zákazníků o tento výrobek předčil očekávání, a protože poptávka po cideru by měla stoupat i letos, uvádí Budvar na český trh novou variantu cideru – hruškový Somersby Pear Cider.

Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. Zájem českých zákazníků potvrdil zajímavý obchodní potenciál cideru. Lidé totiž v polední době stále více hledají nové a neobvyklé příchutě nápojů a nebojí se zkoušet novinky.

„Loni jsme vstoupili do zcela nového segmentu, který se začal na českém trhu rozvíjet. Spotřebitelům jsme nabídli alternativu ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům nebo i vínu. Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře. Prodali jsme 2100 hektolitrů, což je více než dvojnásobek tuzemské produkce tohoto nápoje. Očekáváme, že zájem o cider poroste i letos, a proto uvádíme na trh také jeho hruškovou variantu,“ řekl Budějcké Drbně Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar by tak v tomto roce mohl prodat až dvakrát větší objem cideru Somersby, než loni. „Hruškový cider bude dostupný po celé republice v maloobchodních prodejnách i v gastronomických zařízeních. Velkou poptávku očekáváme také na letních hudebních festivalech,“ dodal Martin Horejš.

Hruškový Somersby Pear Cider

Hruškový cider je mírně perlivý osvěžující nápoj vyrobený z kvašeného hruškového moštu a hruškové šťávy. Nejlépe chutná vychlazený a podávaný s ledem.

Je určen pro ženy i muže, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení, rádi experimentují a hledají nevšední chuťové zážitky. Obsah alkoholu je 4,5% obj.

Na český trh bude dodáván v nevratných láhvích a plechovkách 0,33 litru. Koncová cena v obchodech by se měla pohybovat kolem 25,- Kč za láhev.

Základní údaje o trhu s ciderem

Segment cideru v České republice je zatím velmi malý a nápoj jako takový je u nás prakticky neznámý. Podle odhadu Unie lokálních výrobců cideru činila celková česká produkce loni asi 1000 hektolitrů. Údaje o dovozu cideru do ČR nejsou dostupné.

V západní Evropě je cider naopak velmi populární. V roce 2010 se ho v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů. Evropská spotřeba od roku 2000 neustále roste – prodej se zvyšoval v průměru o 3% ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech.

Tisková zpráva

Štítky Hruškový Somersby Pear Cider, novinka, cider, Somersby, hruška, Budějovický Budvar, nápoj, Carlsberg Breweries, Česko, Evropa, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar uvádí na český trh nový hruškový cider Somersby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.