Budvar uvádí na český trh nový hruškový cider Somersby

Budějovický Budvar se loni stal výhradním dovozcem jablečného cideru dánské značky Somersby. Zájem zákazníků o tento výrobek předčil očekávání, a protože poptávka po cideru by měla stoupat i letos, uvádí Budvar na český trh novou variantu cideru – hruškový Somersby Pear Cider.

Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. Zájem českých zákazníků potvrdil zajímavý obchodní potenciál cideru. Lidé totiž v polední době stále více hledají nové a neobvyklé příchutě nápojů a nebojí se zkoušet novinky.

„Loni jsme vstoupili do zcela nového segmentu, který se začal na českém trhu rozvíjet. Spotřebitelům jsme nabídli alternativu ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům nebo i vínu. Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře. Prodali jsme 2100 hektolitrů, což je více než dvojnásobek tuzemské produkce tohoto nápoje. Očekáváme, že zájem o cider poroste i letos, a proto uvádíme na trh také jeho hruškovou variantu,“ řekl Budějcké Drbně Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar by tak v tomto roce mohl prodat až dvakrát větší objem cideru Somersby, než loni. „Hruškový cider bude dostupný po celé republice v maloobchodních prodejnách i v gastronomických zařízeních. Velkou poptávku očekáváme také na letních hudebních festivalech,“ dodal Martin Horejš.

Hruškový Somersby Pear Cider

Hruškový cider je mírně perlivý osvěžující nápoj vyrobený z kvašeného hruškového moštu a hruškové šťávy. Nejlépe chutná vychlazený a podávaný s ledem.

Je určen pro ženy i muže, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení, rádi experimentují a hledají nevšední chuťové zážitky. Obsah alkoholu je 4,5% obj.

Na český trh bude dodáván v nevratných láhvích a plechovkách 0,33 litru. Koncová cena v obchodech by se měla pohybovat kolem 25,- Kč za láhev.

Základní údaje o trhu s ciderem

Segment cideru v České republice je zatím velmi malý a nápoj jako takový je u nás prakticky neznámý. Podle odhadu Unie lokálních výrobců cideru činila celková česká produkce loni asi 1000 hektolitrů. Údaje o dovozu cideru do ČR nejsou dostupné.

V západní Evropě je cider naopak velmi populární. V roce 2010 se ho v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů. Evropská spotřeba od roku 2000 neustále roste – prodej se zvyšoval v průměru o 3% ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech.

Tisková zpráva

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Hruškový Somersby Pear Cider, novinka, cider, Somersby, hruška, Budějovický Budvar, nápoj, Carlsberg Breweries, Česko, Evropa, Západní Evropa

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.