Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Děti budou od června potřebovat vlastní cestovní pas

Matriční úřad českobudějovického magistrátu upozorňujeme všechny občany, kteří chtějí v létě požádat o vydání nových cestovních pasů, aby tak učinili již nyní a nepodávali žádosti až před prázdninami, kdy se dají očekávat dlouhé fronty.

„Předpokládáme nárůst žadatelů o cestovní pasy, protože platnost zápisů dětí v pasech rodičů končí  26. června 2012. Od tohoto data musí mít každé dítě svůj vlastní cestovní pas. Dětské cestovní pasy s biometrickými prvky a platností na dobu pěti let se začaly vydávat od září 2006, takže mnoha žadatelům  právě letos jejich platnost končí,“ konstatuje tajemník magistrátu Zdeněk Řeřábek.

V této souvislosti připomíná, že od 1. ledna letošního roku se začaly vydávat nové typy elektronických občanských průkazů. „Ministerstvo vnitra České republiky neposkytlo žádné technické vybavení ke zpracování těchto žádostí, proto jsme museli vyčlenit dvě kombinovaná a jedno výdejové pracoviště, původně určená pro zajištění agendy cestovních dokladů, pro vyřizování žádostí o občanské průkazy. Z tohoto důvodu je v zájmu žadatelů o pasy, aby se dostavili co nejdříve a vyhnuli se tak dlouhému a nepříjemnému čekání,“ vysvětluje Řeřábek.

Úřední hodiny jsou v pondělí a ve středu od 8 do 18 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 14 a v pátek od 8 do 11.30 hodin.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky cestovní pas, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti budou od června potřebovat vlastní cestovní pas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.