Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do sportovišť a rekreačních center půjde 235 milionů

Téměř 235 milionů korun rozdělí Regionální operační program Jihozápad na výstavbu a rekonstrukci sportovišť a rekreačních center pro cestovní ruch. Celkem tím podpoří 28 vybraných projektů. Nejvyšší dotaci ve výši přes 27 milionů korun získá Vimperk na rekonstrukci koupaliště.

„Mezi podpořenými projekty jsou i rozhledny. Jedna vyroste na vrchu Kotel u Rokycan, druhá na vrchu sv. Markéty na Klatovsku, poslední na Špičáku. Ve ski areálu Špičák přibude díky dotaci také dvoumístný vlek na sjezdovce Šance,“ uvedla Michaela Šímová, pověřená vedením Úřadu Regionální rady Jihozápad.

Dotaci ve výši 16 milionů korun získal například městys Kolinec na Klatovsku na revitalizaci koupaliště a rozšíření sportovního areálu.

Výstavbu přírodního veřejného koupaliště plánují také v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku. ROP Jihozápad tento projekt podpořil částku téměř 15 milionů korun.

„Ráda bych také zmínila jízdárny, které vzniknou v Besednici a v Malči. Zde navíc plánují postavit horolezeckou stěnu,“ řekla Šímová.

Od roku 2007, kdy začalo programovací období, ROP Jihozápad podpořil 744 projektů za 16 miliard korun. Podle Šímové úřad rozdělil 90 procent z celkové alokace na dané období. Na letošní rok plánuje ROP vyhlásit poslední výzvy k předání projektových žádostí.

Zdroj: ČTK

Štítky ROP Jihozápad, dotace, sportovní a rekreační centra, projekt, koupaliště, Vimperk, okres Klatovy, Špičák, Rokycany, Kotel, Kolinec, Kardašova Řečice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sportovišť a rekreačních center půjde 235 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.