Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

FOTOREPORT: Němce u Stropnice přemohli Rusové

Horní Stropnice na Budějcku se v sobotu opět ocitla v roce 1945. Na louce nad letním koupalištěm si totiž milovníci válečné historie dali dostaveníčko, aby příchozím divákům ukázali, jak asi tehdy mohl vypadat boj německých jednotek Wehrmachtu se sovětskou armádou na území Československa.

Akci pořádal Klub vojenské historie Panzegruppe Kleist, který se zaměřuje na německou armádu. Ruskou Rudou armádu mají zase v malíčku lidé z KVH Příbram.

V Horní Stropnici byli k vidění i američtí vojáci se svou technikou. Po konci ukázky bitvy, kterou vyhráli Rusové, si užívaly zejména děti, když se mohly svézt na německých válečných motocyklech DKW či BMW anebo v Jeep Willys, americké legendě na čtyřech kolech.

Já jsem se do Stropnice také vyrazila podívat a rozhodně jsem doma nemohla nechat foťák. Tak tady máte ode mne pár obrázků.

Štítky Horní Stropnice, ukázka, boj, Wehrmach, Rudá armáda, Stropnice, Wehrmacht, Sovětská armáda, Československo, Historická rekonstrukce, Německá armáda, BMW, Jeep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOREPORT: Němce u Stropnice přemohli Rusové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.