Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Golfové hřiště v Hluboké nad Vltavou otevřelo dveře dětem

Poprvé na greenu, poprvé na drivingu, poprvé s holí v ruce a s míčkem, který míří, nebo také nemíří do jamky. To byly zážitky účastníků Dnů otevřených dveří pro děti, mládež, veřejnost a handicapované, které se konaly ve dnech 22. a 23. června 2014 v resortu golfového hřiště v Hluboké nad Vltavou.

Golfové hřiště s působivou scenérií zámku a dalších historických budov ožilo v průběhu akce skupinami dětí a studentů škol z Budějovicka i klientů různých pečovatelských zařízení. Pro všechny byly připraveny nejen ukázky a tréninky golfu pro začátečníky, ale také další atrakce, včetně her a soutěží. Největší pozornost ale směřovala právě ke golfu a k možnosti ověřit si schopnosti k tomuto sportu.

„Dny otevřených dveří jsou v 12leté historii golfového klubu Hluboká nad Vltavou už zcela standardní tradicí, jejich pořádání považujeme za samozřejmost a je pro nás hodně cenné, že rok od roku zájem o tyto akce narůstá,“ uvedl pro Budějckou Drbnu Antonín Loužek, manažer golfového klubu.

„Všem účastníkům se věnují naši trenéři, vysvětlují jim princip hry, předvádí techniku pro začátečníky, správné držení hole, odpalů, práci s míčkem. Samozřejmě nechybí ani exkurze po hřišti, seznámení s jeho částmi. Název akce – Dny otevřených dveří – je symbolický, protože jak vidíte, areál hřiště není oplocený, takže nemáme ani dveře," usmál se Antonín Loužek a dodal: „Smyslem akce je především připravit účastníkům příjemné zážitky na našem hřišti. A také je chceme seznámit s golfem, který sice je příjemně relaxačním sportem, ale zároveň vyžaduje schopnost soustředění, rozvíjí a upevňuje pohybovou koordinaci a celkovou motoriku těla. Za velmi významný smysl této akce považuji fakt, že děti, mládež i dospělí s handicapem mohou v golfu najít plnohodnotnou možnost sportovního vyžití, golf je vlastně sport bez bariér a lze ho hrát i s pohybovým omezením. Příkladem přímo tady na hřišti je trenér – instruktor Miroslav Lidinský, který má amputovanou nohu a v golfu dosáhl velkých úspěchů. A tento osobní příklad je pro návštěvníky Dne otevřených dveří na našem hřišti skvělou motivací. A pro nás je zase motivací pro pořádání dalších ročníků akce zájem a nadšení našich návštěvníků.“

Slova Antonína  Loužka potvrdily i reakce některých účastníků, kteří na greenu zkoušeli odeslat míček do správné jamky:

„Nejdřív se mi sem moc nechtělo. Myslel jsme, že to bude nuda, nějakej golf. Ale nenudím se tu teda vůbec, vypadalo to, že na tom nic není, trefit se do míčku a s ním do jamky, jenže to vůbec není tak snadné. Hrál jsem hokej, tak jsem myslel, že nějakej golf dám taky, ale je to úplně jiné!“ řekl čtrnáctiletý Honza N.

„Zkusila jsem se trefit do jamky a míček letěl daleko za ní, prý jsem na to šla moc silou, říkal trenér. Tak už to zkouším opatrněji. Je to super, líbí se mi ty různé můstky a jezírka a staré stromy a taky to, že je vidět na zámek,“ popsala své dojmy žákyně 7. třídy Martina D.

Podobné komentáře se ozývaly i od dalších účastníků Dnů otevřených dveří na golfovém hřišti Hluboká nad Vltavou. Spokojeni tak mohli být nejen pořadatelé, ale i Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje, a senátor Tomáš Jirsa, kteří nad akcí převzali záštitu.

Štítky golf, Hluboká nad Vltavou, golfové hřiště, den otevřených dveří, Jiří Zimola, Miroslav Lidinský, Tomáš Jirsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfové hřiště v Hluboké nad Vltavou otevřelo dveře dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.